S-au aburit farurile? Iată care pot fi cauzele și cum le înlături

De Redactor AE   |  16 Octombrie, 2019

Distribuie :

Faruri aburite, transpirate, asudate, le zici cum vrei, dar sunt un fenomen care se întâlnește destul de frecvent. Cauze pot fi o mulțime, iar unele dintre ele au și soluții.

Funcționarea farurilor implică și temperaturi foarte înalte, în interiorul blocului optic. Iată de ce, schimbul de temperatură permanent, poate forma condensat, care mai târziu se transformă în picături de apă. Dacă acest lucru îl observi cel mai des după spălătorie și dispare după vreo 20-30 de minute, atunci nu este cazul să îți faci probleme.

Farurile nu sunt închise într-un vid absolut și au și căi de aerisire, astfel că apa se va evapora în scurt timp.

Mașinile mai moderne au chiar și guri speciale, cu filtre în ele, prin care să fie evacuată apa. Aceleași filtre permit aerului cald să fie eliberat din far, cu alte cuvinte facilitează schimbul de temperatură pentru ca tu să nu te întrebi de ce s-au aburit.

Dacă însă picăturile de apă persistă permanent și ”refuză să iasă” atunci e clar, ai o problemă. În mod normal, farurile au și un canal de aerisire, proiectat anume pentru asta. Începe cu verificări, dacă nu cumva e acoperit de impurități sau mizerie. O curățare ar putea să te ajute.

O problemă comună pentru ultimul model de S-Class, faruri aburite

Poți să începi să îți faci griji dacă observi că apa continuă să se adune în far și nu se scurge nicăieri. În acest caz, cel mai probabil că ai o fisură în blocul optic. Ar putea fi oriunde, nu neapărat în partea de sus sau acolo unde e ușor vizibilă. Va trebui să îl demontezi de pe mașină pentru verificări și ulterior să îl și repari.

Nu are rost să te chinui să cureți farul pe interior, fără să elimini și problema apariției condensatului. Nu te va costa mai puțini bani ci doar îți va fura mai mult timp și degeaba.

Deasemenea, nu are rost să încerci să îl faci perfect ermetic, în caz că l-ai desfăcut și vrei să îl asamblezi pentru alți 20 de ani înainte. Blocurile optice au nevoie de aerisire.

Umezeala în far, pe termen lung, vă poate crea mai multe probleme, iluminare proastă, degradare far, probleme la nivel de electronică, corozie contacte, etc. Iată de ce este bine să identificați problema și să o soluționați cât mai rapid.

Vezi aici și cum să identifici fisura în far, care îți dă atâtea bătăi de cap, asta desigur dacă nu alegi să mergi la un service specializat care se ocupă de recondiționarea farurilo.

https://www.youtube.com/watch?v=KNWTidkxcmQ

Recomandate:

MAI a pregătit o listă de recomandări pentru a face față deconectărilor de energie electrică - Photo
Sociale
MAI a pregătit o listă de recomandări pentru a face față deconectărilor de energie electrică

La momentul actual, Republica Moldova se confruntă cu o serie de provocări majore în ceea ce ține de furnizarea energiei electrice. După ce ne-am confruntat cu mai multe probleme în trafic

Inna
Vezi cum arată acest Porsche 911 Turbo care se laudă cu un parcurs de peste 1 milion de kilometri! - Photo
Noutăți
Vezi cum arată acest Porsche 911 Turbo care se laudă cu un parcurs de peste 1 milion de kilometri!

Angajații atelierului de tuning Apex Motorsport au povestit pe rețelele sale de socializare istorioara unui Porsche 911 Turbo deosebit. Proprietarul mașinii sport vine în mod regulat l

Pavel
Un alt sector al drumului Chișinău-Orhei-Bălți a fost dat în exploatare - Photo
Sociale
Un alt sector al drumului Chișinău-Orhei-Bălți a fost dat în exploatare

Administrația de Stat a Drumurilor (ASD) afirmă că încă un sector de drum al traseului R6 Chișinău-Orhei-Bălți (traseul care unește localitățile Ratuș, Bănești și Prepelița) a fost dat &ici

Inna
Prețul benzinei și motorinei coborară sub pragul de 25 de lei! ANRE vine cu explicații - Photo
Sociale
Prețul benzinei și motorinei coborară sub pragul de 25 de lei! ANRE vine cu explicații

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică anunță că atestă în continuare o descreștere a cotațiilor Platts atât la benzină, cât și la motorină, fapt care se reflectă

Pavel