Șeful BMW spune că în curând Tesla nu va mai putea face față în segmentul vehiculelor electrice

De Pavel   |  25 Februarie, 2021

Distribuie :

Apariția tot mai multor modele în segmentul vehiculelor electrice va permite vechilor producători auto să domine în viitorul apropiat această nișă, declară Oliver Zipse, CEO-ul BMW. În această ordine de idei, șful bavarezilor este de părerea că în curând Tesla nu va mai putea șine pasul cu constructorii consacrați.

În 2020, Tesla a reușit să comercializeze aproape 500.000 de EV-uri, în creștere cu 36% față de 2019. Producătorul american are planuri mărețe și planifică o creștere de 50% a vânzărilor în 2021, însă există voci care sunt sceptice și spun că obiective propuse vor fi greu de atins pe termen mediu și lung. 

Unul dintre aceștia este șeful BMW, care și-a exprimat îndoielile cu privire la evoluția celor de la Tesla în următorii ani, declarâns că producătorul american se va ciocni de o concurență mult mai mare pe segmentul mașinilor electrice, decât în prezent. 

“Nu va fi ușor pentru Tesla să mențină ritmul pentru că restul industriei vine grăbit din urmă,” spune Oliver Zipse. 

Aceste declarațin vin în contextul în care Grupul BMW este destul de departe de rezultatele obținute de Tesla, în materie de vânzări ale vehiculelor electrice. Pe parcursul anului 2020, BMW și Mini au livrat doar 192.000 de vehicule pur electrice și plug-in hybrid, însă tind spre o dublă creștere în 2021.

În acest moment, grupul german are în ofetrtă 13 modele full electrice sau PHEV. Până în 2023, BMW vrea să dubleze numărul acestora până la 25 de modele electrificate, iar cel puțin 10 vehicule lansate vor fi 100% electrice.