Șeful Volkswagen declară că modelele precum Polo, vor dispărea din oferta constructorului din cauza noului standard Euro 7

De Pavel   |  28 Noiembrie, 2022

Distribuie :

Șeful Volkswagen, Thomas Schaefer, a declarat că nu vor mai exista mașini precum Polo în oferta companiei. În timpul unei conversații cu jurnaliștii din Los Angeles, managerul de top a pus la îndoială fezabilitatea economică a dezvoltării modelului Polo.

Potrivit lui Schaefer, noul standard de mediu Euro 7 va face costul mașinilor mici inacceptabil de mare. În cazul lui Polo, prețul final poate crește cu 5.000 de euro sau 25%!

Oficialul consideră că inginerii vor avea nevoie de aproximativ două săptămâni pentru a studia documentul Comisiei Europene și pentru a evalua perspectivele de îmbunătățire a motoarelor cu ardere internă. Dacă prognoza pesimistă a lui Schaefer va fi confirmată, atunci investițiile în Volkswagen Polo de generația a șaptea vor fi înghețate, iar hatchback-ul de generația a șasea va fi scos de pe linia de asamblare înainte de introducerea standardului Euro 7 în 2025.

În acest moment, Volkswagen Polo în versiunea de bază costă mai puțin de 20 de mii de euro, iar producătorul auto german înțelege bine importanța de a avea mașini accesibile în gamă. Mașinile electrice ID.1 și ID.2 ar putea veni în locul lui Polo, cu toate acestea, odată cu dezvoltarea actuală a tehnologiei, inginerii nu vor putea reduce prețul la 20 de mii de euro fără a sacrifica din autonomie.

Volkswagen Polo este produsă din 1975, iar actualele hatchback-uri au fost prezentate în 2017 și au suferit un facelift în primăvara anului trecut.