Singurul M2 Cabriolet din lume l-au construit Lightweight Performance și nu cei de la BMW

De Redactor AE   |  27 Aprilie, 2020

Distribuie :

BMW nu va construi vreodată un M2 Cabriolet, asta chiar dacă fanii sunt gata să plătească bani grei pentru o astfel de versiune. Din fericire însă, există companii de tuning care sunt gata să îți satisfacă orice moft, mai ales dacă banii nu sunt chiar o problemă.

Lightweight Performance nu a stat mult pe gânduri și i-au oferit neamțului ceea ce-și dorea, unicul BMW M2 Cabriolet din lume. Chiar dacă nu este un ///M Car adevărat ci un Seria 2 pe steroizi, pentru fanii mai puțin complexați este o adevărată bijuterie.

Putea să își aleagă un M4 Cabrio, dar nu, visul fericitului proprietar al acestei mașini, era M2. Și nu în zadar, M2-ul pretinde la titlul de cel mai bun produs al diviziei M Performance. Adaugă aici lipsa unui acoperiș și te poți bucura de cele mai tari emoții cu vântul în față.

LW M2 și-a început viața ca un simplu BMW Seria 2 Cabriolet, care însă a primit nenumărate modificări pentru a putea primi badge-ul M2. Inginerii au optat pentru un N55, motorul de 3.0 litri twint-turbo, atât de celebru în rândul tunerilor și amatorilor de cai putere.

Fără prea mari eforturi, dar cu o serie de îmbunătățiri, unitatea în 6 cilindri a fost forțată să dezvolte un total de 428 de cai putere. Suspensia stock nu este chiar cea mai sporty, iată de ce a fost înlocuită cu cea a unui M2, de unde a venit inclusiv și sistemul de frânare.

Aspectul mașinii a fost lucrat în totalitate pentru a semăna cu un M2, aici fiind incluse barele față și spate, aripile modificate, multe elemente din fibră de carbon, un nou sistem de evacuare, jante de 20 de inch pe față și 21 pe spate, oglinzile și desigur grila cu emblema M2.

Testată pe circuitul Sachsenring, M2-ul Cabrio a reușit să cronometreze un timp de 1 minut și 34.15 secunde, mai bun decât M2 CS care a parcurs un tur în 1:34.98.