Skoda va scoate din producție 3 modele din cauza noilor standarde de emisii

De Inna   |  28 Februarie, 2023

Distribuie :

În contextul introducerii noilor standarde de emisii, constructorul ceh de automobile ar putea fi nevoit să renunțe de la producția a trei modele. Producția acestora ar deveni profitabilă doar în cazul anulării noul standard de emisii Euro 7. 

Mai mulți producători auto nu sunt încântați de noile standarde de emisii, din motiv că procesul de producție a mașinilor bugetare va deveni prea costisitor. În acest context, oficialii Skoda au anunțat că producătorul ceh ar putea renunța la construcția la tocmai trei modele. Două dintre acestea se bucură de o popularitate incredibilă în Europa. 

Șeful consiliului de producție Skoda, Yaroslav Povshyk, a declarat că modelele Kamiq, Scala și Fabia ar putea să nu mai revină pe linia de asamblare. Din acest motiv, producătorul ceh va suporta pierderi uriașe din punct de vedere financiar. Toate trei modele reprezintă 31% din vânzările totale ale modelului. 

Cu aceleași probleme se confruntă și alți producători auto. Până și Grupul Volkswagen ar putea să-și ia rămas bun de la modelele bugetare.