Superbus –viitorul autocar

De AutoExpert   |  18 Iulie, 2011

Distribuie :

Superbus –viitorul autocar

Studenţii unei universităţi de transporturi din Olanda au dat naştere unui proiect îndrăzneţ şi anume a unui prototip inedit botezat Superbus, care după cum o sugerează şi numele, este vorba despre un super-autobuz electric de 800 CP.Cifra pare la fel de impresionantă ca şi aspectul exterior. Autobuzul este pus în mişcare de mai multe motoare electrice, ale căror putere însumează 800 CP.

Graţie resurselor stocate în baterii litiu-polimer, super-autobuzul de 15 metri lungime, construit pe o platformă din fibră de carbon, poate transporta fără probleme un total de 23 de persoane şi viteza maxima se opreşte la 250 de km/h. Superbus garantează rularea a peste 210 kilometri cu energia stocata într-o singura baterie.

Autobuzul studenţilor vine cu 16 uşi cu deschidere verticală, opt pe fiecare parte, şi scaune aşezate faţă în faţă cu spaţiu de depozitare. La proiect şi-au adus contribuţia Wubbo Ockels, fost astronaut olandez şi Antonia Terzi, inginer şi specialist în aerodinamică la echipa de Formula 1 BMW-Williams.