Subaru anunță despre sfârșitul ciclului de viață a actualei generații BRZ!

De Pavel   |  31 Iulie, 2020

Distribuie :

Compania Subaru a încetat să mai accepte comenzi pentru modelul BRZ, a cărui producție se va încheia în perioada apropiată. Sportcarul a fost asamblat mai bine de opt ani, fiind construit la uzina din Prefectura Gunma, Japonia, unde se află și banda rulantă unde este produsă Toyota GT86, soarta căreia rămâne incertă.

Zvonurile despre plecarea iminentă de pe piață a modelului Subaru BRZ, au apărut cu mai mult timp în urmă, acestea sugerând că modelul de nișă va pleca fără a primi un ulterior succesor. Mai târziu, producătorul nipon a asigurat că o a doua generație de BRZ totuși va apărea și va fi dezvoltată la fel împreună cu cei de la Toyota. Se presupune ca viitoarea generație va fi păstra arhitectura actuală sau va folosi plarforma modulară TNGA, iar sub capotă se va regăsi un nou motor aspirat natural.

Amintim că, BRZ și GT86 au debutat în 2012 și au primit o actualizare în 2016. În Europa, ambele modele nu s-au bucurat de prea mult succes, cele mai mari vânzări fiind înregistrate ăn SUA.