Surplus de putere și caracter sportiv mai accentuat! AC Schnitzer oferă un pachet de tuning pentru BMW Seria 3 facelift

De Inna   |  5 Ianuarie, 2023

Distribuie :

AC Schnitzer propune un pachet de tuning pentru BMW Seria 3 facelift, care accentuează caracterul sportiv al modelului și pe alocuri îl face mult mai accentuat. De asemenea, tunerul german oferă și un surplus de putere, care poate fi resimțit în anumite condiții. 

Pentru început, trebuie să menționăm despre unitățile de control electronic cu ajutorul cărora este crescută puterea motorului. Aici vorbim despre unități de tip plug and play, care optimizează și protejează motorul de uzură suplimentară. Astfel, unitățile de control vor mări puterea doar când motorul funcționează la aproximativ 1.000 rpm și are temperatura uleiului de cel puțin 80 grade Celsius. Dacă temperatura apei va ajunge la 115 grade Celsius, atunci specificațiile vor fi comutate la setările de fabrică. 

x
x
x
x
x
x

Opțiunea cu puterea crescută este disponibilă pentru patru motorizări din gama BMW Seria 3. Așa dar, versiunea M340i xDrive, propulsorul de 3.0 litri, 6 cilindri și tehnologie BMW TwinPower Turbo, are o putere de 420 CP și 600 Nm, fiind crescută de la 374 CP și 500 Nm. În cazul propulsiilor hibride 330e și 330e xDrive, resursele au fost crescute de la 292 CP și 420 Nm, la 340 CP și 480 Nm. Iar benzinarul 330i xDrive, are o putere majorată de la 258 CP și 400 Nm, la 300 CP și 470 Nm. 

Apropo, pe lângă modificările operate la motor, AC Schnitzer oferă și sisteme de evacuare realizate din oțel inoxidabil. Potrivit tunerului, acestea îmbunătățesc fluxul de gaze și produc un sunet mai sportiv. Iar ieșirile de 90 mm ale eșapamentului pot fi personalizate cu ornamente din carbon. 

Vorbind de caracterul sportiv al mașinii, acesta poate fi amplificat datorită utilizării kit-urilor de suspensii AC Schnitzer. De regulă acestea cuprind amortizoare, arcuri și unitate de control electronic. În acest caz, garda la sol va fi coborâtă cu 20-30 mm, iar în cazul modelelor BMW Seria 3 cu suspensie M Sport garda la sol e coborâtă cu 10 mm.

x
x
x
x
x
x
x

La nivelul caroseriei, sunt oferite extensii la nivelul barei de protecție față și pagurilor și eleroane la nivelul hayonului și lunetei. Tunerul a adăugat și jante de 20 inch din aliaj ușor. Jantele pot fi cu mai multe versiuni de design tipic AC Schnitzer și pot avea finisări bicolore.