Tesla a fost acuzată de trucarea cifrelor dinamice ale modelelor sale în versiunile de performanță!

De Pavel   |  11 Mai, 2021

Distribuie :

Bloggerii americani i-au acuzat pe cei de la Tesla de trucarea cifrelor dinamice ale modelelor sale. Mai exact, s-a aflat că contructorul american folosește metode diferite pentru calcularea timpului accelerării de la 0-97 km/h, în dependență de versiunea EV-ului.

Discrepanța dintre metodele de măsurare care pot duce în eroare clienții, a fost descoperită de producătorul canalului de YouTube, Engineering Explained. Acesta a deschis site-ul oficial și a arătat pe exemplul lui Model S facelift că la rubrica accelerare, versiunile de bază se prezintă cu cifre fără asterisc, iar cele de top Plaid și Plaid+, sunt marcate cu o steluță.

În josul paginii, se explică că timpul de accelerare a versiunilor de performanță nu este calcula de pe loc, ci din momentul în care mașina va trece un foot, echivalentul a 30.5 centimetri, metodă deseori folosită în drag racing.

Potrivit Engineering Explained, după ce mașina parcurge un foot, aceasta accelerează pâna la aproximativ 6 mph (9.66 km/h), adică în realitate noul Tesla Model S facelift accelerează în 2 secunde nu de la 0-60 mph, ci de la 6-60 mph. Evident, accelerarea de pe loc spre 60 mph va dura mai mult de două secunde, astfel că cifra de 1.99 secunde nu este altceva decât un truc de marketing.