TIGR renunță la hainele militare și poate fi vândut civililor! Cât costă, de ce curge apă în salon, sau ce motor are - aflați în VIDEO!

De Redactor AE   |  30 Noiembrie, 2020

Distribuie :

Rușii insistă că un astfel de vehicul, nu are concurenți. Poate doar vechiul Hummer H1, însă chiar și acel model, nu are tot ”luxul” cu care se poate lăuda TIGR-ul. Cu ce mai exact iese în evidență off-roader-ul rusesc, ce avantaje și ce dezavantaje are, aflați în continuare. 

Pentru cine nu este familiarizat cu graiul popoarelor slavone, puteți apăsa butonul CC, activând astfel subtitrarea cu Auto-Translate. Totodată vă oferim și o descriere pe scurt a ceea ce urmează să vedeți, dar numai pe scurt, pentru a nu șterge din farmecul imaginilor video în care autorul încearcă să marcheze defectele mașinii numindu-le aproape ”naturale”. 

Vehiculul care apare în test, a costat în anul 2011 - 330.000 de dolari, iar acum s-a ieftinit ”puțin”, cam cu vreo 200.000 de dolari, ajungând la un preț de 130.000 USD! Și ce include în acești bani? Un motor Cummins, care nu poate fi de producție rusească, dar care consumă absolut orice combustibil care amintește măcar câtuși de puțin a ceea ce numim noi motorină. Și apropo de carburanți, GAZ TIGR consumă cam 20 de litri la sută, iar cu cele două rezervoare a câte 70 de litri fiecare (140 în total) ceea ce înseamnă că puteți parcurge circa 700 de kilometri, dacă nu apăsați prea mult acceleratorul. 

Viteza maximă? 140 km/h! Cântărește 5 tone. Capacitate de transport, 6 persoane. Geamuri electrice? Da! Funcționează toate? NU! Interior? Scaune de BMW, cu reglaj electric și cotiere. Coloană de direcție ajustabilă electric! 

Echipamente speciale? DA! Sistem autonom de menținere presiune aer în roți și o cascadă în miniatură, disponibilă atunci când plouă, prin trapa de sticlă fără ermetizare și lumini interior cu apă!

Altceva?
Frâne cu tambur! Adică un sistem de frânare care funcționează mai eficient cu rugăciuni decât de la pedală. Good! Iar asta nu e tot. Urmăriți video, e distractiv!