Toyota a prezentat noul model, cu care va participa la Campionatul Mondial de Raliuri

De Inna   |  20 Ianuarie, 2022

Distribuie :

Constructorul nipon de automobile a prezentat noul GR Yaris Hybrid, care a fost construit după noul regulament tehnic, numit Rally1. Toyota completează, astfel, trio-ul echipelor de vârf care vor concura în acest sezon în WRC.

După cum prevede regulamentul, mașina este dotată cu un propulsor termic de 1.6 litri volum, turbo, care dezvoltă 380 CP. Motorul termic funcționează împreună cu un sistem de propulsie hibrid, care produce 134 CP. Astfel, puterea totală ajunge la 500 CP.

Propulsorul este cuplat la o cutie de viteze secvențială, în 5 trepte, în conformitate cu regulamentul. Diferențialul central, prezent la vechea specificație de mașini WRC, a fost eliminat, iar partea aerodinamică a fost reproiectată pentru a oferi mai puțină forță de apăsare în încercarea de a reduce vitezele pe probe. De asemenea, a fost reproiectată și suspensia, și acum are o cursă mai scurtă față de anii precedenți.

Echipa de piloți este formată din britanicul Elfyn Evans și finlandezul Kalle Rovanpera. Din echipă mai fac parte finlandezul Esapekka Lappi, care va face un sezon parțial și japonezul Takamoto Katsuta.

Prima etapă a Campionatului Mondial de Raliuri este Raliul Monte Carlo și se va desfășura în perioada 20-23 ianuarie.