Toyota împiedică promovarea vehiculelor pur electrice pe piața din SUA

De Pavel   |  29 Iulie, 2021

Distribuie :

Potrivit publicației The New York Times, managerii de top ai companiei Toyota s-au întâlnit cu reprezentanții Congresului SUA și au criticat dur decizia administrației lui Joe Biden, cu privire la sprijinul financiar pentru promovarea și dezvoltarea transportului electric.

Principalul argument al mărcii japoneze împotriva mașinilor pur electrice este că, emisiile generate ca urmare a producerii de energie electrică sunt mai periculoase pentru mediu decât gazele de eșapament ale mașinilor cu motoare cu ardere internă. Jurnaliștii au considerat criticile din partea Toyota ca o încercare de a împiedica procesul de promovare în masă a vehiculelor electrice pe piața din Statele Unite.

Conform decretului Administrației Prezidențiale, statul va aloca 174 de miliarde de dolari pentru popularizarea vehiculelor electrice, unde 100 de miliarde vor fi alocate pentru subvenții cumpărătorilor, 45 de miliarde pentru electrificarea flotelor de autobuze, 15 miliarde pentru extinderea infrastructurii stațiilor de alimentare, iar restul de 10 miliarde pentru stimularea vânzărilor de camioane pur electrice. Toyota, la rândul său, a cerut să fie incluși hybrizii și mașinile cu hidrogen în lista de sprijin financiar.

Potrivit informațiilor obținute de The New York Times, producătorul auto japonez aplică o politică similară nu numai în Statele Unite, ci și în alte țări, inclusiv Europa, India și Japonia. Experții intervievați de publicație atribuie acest lucru faptului că Toyota este vizibil în spatele concurenților săi în electrificarea gamei de modele.