Toyota interzice revânzarea noului Land Cruiser 300! Clienții sunt obligați să semneze un acord special

De Pavel   |  23 Iulie, 2021

Distribuie :

Prezentat în luna iunie, noul Land Cruiser 300 a devenit un bestseller pe piața mondială, fiind la mare căutare inclusiv și de clienții de pe piața locală, cea japoneză. Potrivit publicației Creative311, în acest sens, Toyota a interzis revânzarea SUV-ului către persoane terțe, iar clienții sunt obligați să semneze un acord special.

Există cel puțin două motive pentru care a fost luată această decizie. În primul rând, după părerea constructorului, SUV-urile pot nimeri în ”mâini rele” care vor șifona imaginea brandului, iar în al doilea rând, aceștia vor prin această metodă să evite acțiunile întreprinse de samsari.

Potrivit publicației menționate mai sus, Toyota Japonia cere acum clienților să semneze acorduri speciale care să confirme că, Land Cruiser-ul proaspăt achiziționat nu va fi revândut. Nu se știe pe ce perioadă anume este interzisă revânzarea, dar se menționează că actul semnat este valabil timp de un an. În cazul în care clientul nu se conformează clauzelor contractuale, producătorul auto își rezevează dreptul de nu-i mai vinde pe viitor modelele sale.

Această decizie este dictată de teama unui "PR negru". Toyota este îngrijorată de faptul că SUV-urile pot nimeri în proprietatea teroriștilor, ceea ce va afecta negativ imaginea companiei. Anterior, autoritățile americane au solicitat deja explicații de la niponi, în legătură cu apariția a sute de mașini în flotele militanților organizațiilor interzise.

De popularitatea lui Land Cruiser 300, se pot folsi la fel și samsarii, care pot ridica artificial prețurile, pe fondul cererii mari. În plus, Toyota intenționează să efectueze inspecții speciale în vederea persoanelor fizice sau a organizațiilor, care au comandat câteva exemplare simultan.

Între timp, Toyota a fost nevoită să sisteze comenzile pentru noul Land Cruiser 300. Cererea a fost atât de mare încât compania se teme să nu facă față. În prezent, se înregistrează un rând de comenzi efectuate pentru doi ani înainte.