Toyota Yaris a devenit primul model testat conform noilor reguli Euro NCAP

De Pavel   |  18 Septembrie, 2020

Distribuie :

Versiunea hybrid a noului Toyota Yaris, a devenit prima mașină care a trecut testele de impact frontal conform noilor reguli dictate de Euro NCAP. Hatchback-ul nipon s-a descurcat de minune și a obținut calificativul maxim de 5 stele.

Noul program de testare a impactului EuroNCAP prevede efectuarea unui nou test, numit "Mobile Progressive Deformable Barrier", care simulează impactul frontal între două mașini. Mașina testată, la o viteză de 50 km/h intră într-un impact frontal cu o barieră deformabilă montată pe un troller cu masa de 1.4 tone care se deplasează de asemenea cu 50 km/h. În cadrul testului, bariera joacă rolul părții frontale a unei mașini.

Acest test a devenit cel mai dificil pentru un hatchback-ul compact. Modelul nipon a primit un calificativ de 86% la protecția adulților, de 81% pentru protecția copiilor și de 78% pentru utilizatorii vulnerabili ai drumurilor. În plus, Yaris a primit un calificativ de 85% pentru sistemele de siguranță.

O altă noutate este testul "Far-Side Impact", acolo unde Euro NCAP analizează efectele unui impact lateral pentru toți pasagerii, nu doar pentru cei aflați în imediata apropiere a zonei de impact.

Totodată, meriă menționat faptul că manechinul folosit în cadrul testelor pentru adulți a fost îmbunătățit pentru a oferi rezultate mai realiste. De acum înainte, testele realizate pentru sistemul de frânare automată de urgență (AEB) vor include și alte scenarii, inclusiv efectuarea unui viraj pe trecerea de pietoni.

Euro NCAP a testat și alte două modele pe baza protocolului din 2019, un Renault Clio E-Tech și un Audi e-tron Sportback, care au primit la fel câte 5 stele.