”Tune it Safe” continuă cu un BMW M850i modificat de AC Schnitzer, în straie polițienești (VIDEO)

De Redactor AE   |  16 Decembrie, 2020

Distribuie :

De ani de zile, atelierul de tuning AC Schnitzer promovează siguranța în rândul amatorilor de mașini performante, modificate pentru a fi și mai rapide/puternice. Iar felul în care o fac este printr însuși tuningul acestora. 

Nu-mi amintesc ultima lor creație, însă ce avem acum este un BMW M8 în versiunea Coupe cu 2 portiere și ca de fiecare dată, este ”colorat” în stilul Poliției Germane. Mesajul se lasă înțeles de la sine, modifică-ți mașina, dar ai grijă să rămâi în siguranță. Pentru că orice deviere de la standardele de siguranță calculate de producătorii de mașini, pot avea consecințe nefaste pentru amatorii de viteză și performanță.  

Pe lângă uniforma de polițist, M850i-ul s-a ales și cu un upgrade tehnic. Unitatea V8 de 4.4 litri cu două turbine a primit un boost de putere de la 530 CP și 750 Nm la 620 CP și 840 Nm, cu 90 CP și 90 Nm mai mult față de ce oferă uzina. Însă așa cum siguranța este în prim plan, ACS oferă o garanție de trei ani de zile, pentru un pachet de tuning care ridică caracteristicile mașinii la standardele unui BMW M8 Competition. 

Sistemul de evacuare a fost înlocuit cu unul mai răsunător, finale Carbon, suspensia stock a cedat locul uneia cu garda la sol redusă (30 mm) și desigur tot meniul este garnisit cu un bodykit și jante de 21 de inch, cu o lățime de 9J față cu 10J spate. 

Amintim că acest lucru se întâmplă în Germania, iar în Moldova, polițiștii vânează mașini cu evacuarea spartă și jante înlocuite pentru a mai stoarce niște bani din șoferi. Asta în condițiile în care, nu avem nici o instituție ce reglementează Tuningul Auto, o ramură importantă a industriei auto la nivel mondial. 

x
x