Tunerii germani au forțat extremul Mercedes-AMG GT Black Series până la 1.111 cai putere!

De Pavel   |  23 Martie, 2021

Distribuie :

Atelierul german de tuning Opus Automotive a pregătit un pachet de tuning impresionant pentru sportcarul extrem Mercedes-AMG GT Black Series. Oferta tunerilor implică îmbunătățirea sistemului de propulsie și forțarea acestuia pânp la 1.111 cai putere. Pachetul a primit numele Binary Edition.

Creșterea randamentului lui AMG GT Black Series de la 730 la 1.111 CP, implică o serie de modificări majore a motorului M178 LS. Turbocompresoarele, grupul de tije-piston, sistemul de alimentare, admisia și evacuarea sunt înlocuite cu altele mai performante. Lucrările de tuning continuă și la nivelul transmisie robotizate cu șapte rapoarte, din motiv că cutia stoc nu face față sarcinilor excesive.

Pentru cei care nu sunt pregătiți pentru o astfel de actualizare extremă a versiunii speciale limitate, Opus Automotive va oferi kit-uri simplificate. Prin resoftare și înlocuirea sistemului de eșapament, se poate obține o creștere până la 825 sau 920 de cai putere. 

Totodată, tunerii menționează că îmbunătățirile necesită îndepărtarea filtrului de particule, fapt ce face exploatarea acestor mașini ilegală pe drumurile publice din Europa.