Turcia anunță taxe de import pentru mașinile produse în China

De Inna   |  12 Iunie, 2024

Distribuie :

Turcia vrea să-și protejeze industria locală, motiv pentru care a decis să introducă taxe de import pentru mașinile produse în China. Astfel, odată cu introducerea vehiculelor produse în China, posesorii vor fi nevoiți să achite o taxă în valoare de 40%. 

În contextul invaziei mașinilor produse în China, mai multe țări încearcă să reacționeze într-un anumit mod, pentru a-și proteja propria industrie. Un exemplu în acest sens este Turcia, care anul trecut a impus tarife majorate pentru mașinile electrice produse în China. 

Mai nou, turcii au decis să extindă majorările și asupra mașinilor hibride sau a celor propulsate de motoare termice. Prin urmare, Turcia impune tarife de import de 40% pentru toate mașinile produse în China. Totodată, noile taxe vamale vor afecta și mașinile cu prețuri accesibile, turcii impunând pentru acestea un tarif minim de 7.000 de dolari.

Reamintim că Uniunea Europeană de asemenea analizează ideea de a impune taxe de import pentru mașinile produse în China. Acestea ar putea fi anunțate chiar în această săptămână.