Un blogger din Africa de Sud a construit unica Toyota Hilux AMG, pentru a combina fiabilitatea cu performanța maximă

De Pavel   |  27 August, 2021

Distribuie :

Canalul de YouTube, Cars.co.za, a publicat un videoclip cu titlul "Cel mai nebun pick-up din Africa de Sud". Este vorba despre o Toyota Hilux, care a fost echipată cu celebrul motor V8 construit de Mercedes-AMG, astfel combinând perfect fiabilitatea japoneză cu performanța germană.

Autorul proiectului este un blogger și un cunoscut entuziast auto sud-african Quentin Boylan. Acesta a folosit un Hilux de generația a opta, căruia i-a instalat o suspensie sport, ce a coborât destul de mult garda la sol, a schimbat frânele stoc pe unele Mercedes-AMG și a încălțat vehiculul în jante cu anvelope sport. Astfel, pickup-ul a devenit inpracticabil pe drum de off-road, însă numai bun pentru a face show pe circuit. 

Totuși cea mai importantă modificare se ascunde sub capotă. Acolo găsim celebrul motor Mercedes-AMG V8 cu codul M156 de 6.2 litri volum, puterea căruia nu este anunțată de autorul proiectului. Din uzină, în dependență de versiune, această unitate de propulsie este capabilă să dezvolte de la 457 la 631 de cai putere! Ceea ce înseamnă de cel puțin 2.5 ori mai mult decât un Hilux civil.

Merită să menționăm faptul că elementele stilistice AMG se regăsesc și la interior, în special, scaunele sport originale. Boylan declară că se deplasează cu pickup-ul zi de zi și per general, este foarte mulțumit de modificările aduse.

Acesta își explică alegerea Hilux-ului ca bază pentru proiect, prin fiabilitatea impresionantă a vehiculului nipon. Anterior, bloggerul a încercat să distrugă un alt Hilux prin diferite metode, însă fără succes. Acesta a cedat doar după ce a fost aruncat de la înălțime, ridicat în cer cu ajutorul unui elicopter.