UTIL: Află ce tip de stingător de incendiu trebuie să ai în mașină!

De Sergiu   |  27 Iulie, 2020

Distribuie :

Tema stingătoarelor auto nu este luată întotdeauna în serios de unii șoferi. Alții le procură doar pentru a bifa un plus pe lista echipării mașinii sau pentru a trece testarea tehnică ”mai ușor”. De-a lungul vremii s-au realizat mai multe variații ale stingătoarelor, în dependență de conținutul acestora: cu dioxid de carbon, cu pulbere, cu spumă și cu apă. 

Pentru automobile însă se folosesc de cele mai multe ori cele cu pulbere și cu dioxid de carbon (CO2). De ce? Automobilele iau foc foarte repede din cauza mai multor factori. În primul rând materialele de genul cauciucului, plasticurilor, tapițeriei și umpluturii habitaclului se aprind foarte ușor. Mai apoi, vorbim de sisteme electrice ce pot produce un scurt circuit, și în final, de cele câteva zeci (sau sute) de litri de combustibil ce sunt prezenți de multe ori în rezervor.

Pentru început, incendiile au fost clasificate în 5 clase:

A: Materiale solide (cauciuc, lemn, țesături, plastic, etc.);

B: Materiale lichide (ulei, combustibil, alcool, etc.);

C: Materiale gazoase (propan, metan, hidrogen, etc.);

D: Metale și substanțe (magneziu, litiu, potasiu, etc.);

E: Instalații și echipamente electrice ( motoare, transformatoare, acumulatoare, etc.).

Pentru automobile, mai populare se dovedesc stingătoarele cu pulbere, deoarece acestea pot stinge mai multe tipuri de incendii (A,B,C,E) în dependență de praful cu care sunt încărcate. De obicei, pulberea e compatibilă cu patru clase de incendii concomitent. De cele mai multe ori, diapazonul de temperaturi la care acestea pot fi utilizate este chiar impresionant: de la -40 ˚С până la +50 ˚С.

Dezavantajele acestui tip de stingătoare constă în faptul că în timpul folosirii, acestea nu reduc temperatura de ardere, ci doar  ”taie” calea oxigenului pentru a nu fi consumat de flacără. Mai mult, dacă ajunge în contact cu echipamentul electric al automobilului, pulberea poate aduce daune considerabile acestuia. Aceasta este periculoasă dacă ajunge în sistemul respirator și ochi.

x

Stingătoarele cu dioxid de carbon sunt de obicei mai puțin folosite în automobile, fiind utile în tipurile de incendii de clasele B,C și E. În comparație cu stingătoarele cu pulbere, cele cu CO2 reduc temperatura flăcării, deoarece la ieșire acesta are temperatura de -70 ˚С. Sunt perfecte pentru stingerea electricii în mașină, dar nu se prea descurcă cu lemnul, plasticul și țesătura. Sunt periculoase, la contactul cu pielea putând crea degerături, iar la inhalare pot induce amețeală și vomă.

x

Acum că am vizualizat fiecare tip, care e totuși concluzia? Cu ce fel de stingător ar fi mai bine să vă echipați mașina? Din păcate, nu e posibil să alegem o opțiune sau alta. Dacă ar fi să recapitulăm, stingătoarele cu CO2 se potrivesc pentru incendiile de natură electrică, iar cele cu pulbere, la stingerea plasticului, materiei, umpluturii din componența scaunelor sau a combustibililor. Varianta ideală? Câte unul din fiecare dacă vă permite spațiul. Poate părea straniu, dar când e vorba de siguranță, nu e bine să economisești!

Dacă v-ați decis asupra tipului  stingătorului ce-l veți procura, optați pentru unul de capacitate mai mare. Stingătoarele de dimensiunile unui tub de spray, nu se vor descurca cu un vehicul în flăcări. Ideal ar fi ca un autoturism să fie echipat cu un stingător cu capacitatea de cel puțin 2 litri, iar un camion cel puțin 5 litri; în cazul unui autocar, n-ar strica ca capacitatea să fie și mai mare. Acum nu ne referim la greutatea acestuia, ci la volumul de agent de stingere ce-l conține. Pentru a exemplifica, un stingător de 4 litri, cântărește în realitate peste 6 kilograme!

Nu uitați că stingătoarele au termen de valabilitate inscripționat pe corpul acestora. La expirare, acestea necesită verificare, reîncărcare sau chiar schimbare dacă a fost deteriorat. În cazul celor pe pulbere, acesta reprezintă, de obicei, 4-5 ani, iar al celor cu CO2 chiar și 10 ani. Verificați ca acul de pe indicatorul de presiune să fie în zona verde.

Și nu uitați, nu plecați la drum fără un stingător! Ați putea să vă salvați propria viață, dar și a altora!

Recomandate:

Zvonuri: Toyota ar fi sistat dezvoltarea și producția motoarelor V8 - Photo
Noutăți
Zvonuri: Toyota ar fi sistat dezvoltarea și producția motoarelor V8

Presa niponă scrie că constructorul Toyota a oprit dezvoltarea și producția motoarelor V8, astfel că viitorii clienți a noii generații Lexus LC, se vor mulțumi doar cu unități V6 turbo.În co

Pavel
(VIDEO) Lexus LS400 versus Mercedes-Benz W140! Află cine va fi mai rezistent într-un impact frontal - Photo
Diverse
(VIDEO) Lexus LS400 versus Mercedes-Benz W140! Află cine va fi mai rezistent într-un impact frontal

Producătorii canalului de Youtube, ddKaba, au organizat o serie de crash teste în care cu ajutorul unei catapulte speciale ciocnesc frontal două vehicule. Într-unul dintre aceste teste au

Pavel
Acest Dodge Challenger din 1970, vedeta filmului 2 Fast 2 Furious, a fost scos la vânzare - Photo
Diverse
Acest Dodge Challenger din 1970, vedeta filmului 2 Fast 2 Furious, a fost scos la vânzare

Exemplarul s-a păstrat într-o condiție de invidiat

Sergiu
Audi RS4 Avant îl așteaptă zile grele. BMW a confirmat oficial noul M3 Touring - Photo
Noutăți
Audi RS4 Avant îl așteaptă zile grele. BMW a confirmat oficial noul M3 Touring

Audi RS4 Avant și Mercedes-AMG C63 Estate au primit în sfârșit un răspuns din partea bavarezilor. Oficialii din Munchen tocmai au confirmat zvonurile despre producția primului M3 Tour

Redactor AE