Vezi acest BMW Seria 3 E36 cu un exterior groaznic și motor V8 de 1.000 CP!

De Pavel   |  4 Mai, 2020

Distribuie :

Atelierul Hidden Motorsports din Ohio, SUA, a făcut dintr-un vechi BMW Seria 3 în caroseria E36 un bolid inedit, echipat cu o unitate Small-Block LS V8 de 5.3 litri volum! De la berlina bavareză originală au mai rămas doar: parbrizul, farurile, jantele, panoul frontal și caroseria ușurată la maxim.

De fapt, proiectul pregătit de tunerii americani de la Hidden Motorsports nu prea are multe în comun cu un Seria 3 E36. Sub capotă găsim un motor custom de 5.3 litri volum, construit din componentele unui Small-Block marca General Motors și dotat cu o pereche de turbosuflante, un sistem performant de răcire, admisie nouă și evacuare modificată.

Cutia de viteze standard a fost înlocuită cu una Tremec T56, manuală cu șase rapoarte. În acest moment, performanțele motorului încă nu au fost măsurate pe un dyno stand, însă tunerii insistă că untitatea dezvoltă circa 1.000 de cai putere! Valoare transmisă exclusiv puntei spate.

Cu scopul de a reduce din masa totală, la elementele "inutile" ale interiorului și exteriorului s-a renunțat nemilos, astfel că: acoperișul a fost tăiat, ușile demontate, capota, aripile din față, bara de protecție și portbagajul au fost tăiate, iar salonul a fost înlocuit cu patru scaune de tip scoică cu centuri de siguranță în patru puncte. Totodată caroseria se prezintă înconjurată de o mulțime de țevi, car formează o carcasă de siguranță.

Din fericire, Legislația Americană permite chiar și acestui tip de bolizi să se deplaseze pe drumurile publice, astfel încât BMW-ul din imagini se poate lăuda și cu plăcuțe de înregistrare, iar în cel mai scurt timp așteptăm să-l vedem filmat pe străzi unde va demonstra o adevărată nebunie!