Vezi cum camioanele autonome au fost învățate să prezinte actele atunci când sunt oprite de polițiști!

De Pavel   |  9 August, 2022

Distribuie :

Compania americană Embark , care se ocupă de construcția camioanelor autonome, și-a învățat vehiculele să prezinte oamenilor legii actele necesare. 

La fel ca și alte mașini autonome, cele construite de Embark sunt capabile să recunoască vehiculele poliției și să oprească pe dreapta. Însă dezvoltatorii au mers mai departe și au pregătit un seif special în care sunt păstrate documentele mașinii și a încărcăturii pe care o transportă, care să poată fie verificate ușor de oamenii legii.

O interacțiune de test a camionului autonom cu un polițist a fost filmată în Texas, acolo unde vehiculele companiei Embark sunt testate pe drumurile publice. 

Camionul recunoaște mașina de poliție care se deplasează în spatele lui cu luminile intermitente stinse. Conform scenariului prescris în sistem, acesta contactează operatorul, care ia decizia de a opri. Ulterior, inscripția Safe to approach este afișată pe un afișaj special din cabină, notificând că este posibilă apropierea de mașină.

Polițistul care s-a apropiat de camion, poate verifica documentele deschizând seiful, protejat de un cod care poate fi obținut de la același operator contactându-l la numărul de telefon notat lângă safeu.

Când verificarea este finalizată și documentele sunt puse înapoi, operatorul pornește pilotul automat, iar mașina continuă să se miște.

Astfel, verificarea documentelor încă nu poate fi efectuată fără ajutorul unei persoane care ia decizii de la distanță. Cu toate acestea, acest tip de interacțiune poate fi util atunci când mai multe camioane autonome vor circula pe drumurile publice.