Vezi primile imagini cu viitorul SUV electric de 2.000 CP numit Drako Dragon

De Pavel   |  1 Iulie, 2022

Distribuie :

Compania Drako Motors a publicat primele imagini cu viitorul SUV electric care va fi echipat cu un sistem de propulsie de 2.000 de cai putere! Debutul acestuia va avea loc până la sfârșitul anului 2022. 

Vehiculul va fi echipat cu patru motoare electrice care vor asigura o accelerare de la 0-97 km/h în 1.9 secunde, în timp ce viteza maximă va fi de 322 km/h. Caroseria lui Dragon este practic integral construită din fibră de carbon.

Constructorul americano-italian Drako Motors are până când în portpfpliu un singur model. Este vorba despre vehiculul electric GTE de 1.200 CP, construit pe șasiul lui Fisker. Însă până la sfârșitul anului, compania promite să arate cel de-al doilea model al său. 

x
x
x

 

Este vorba despre SUV-ul Dragon, care se presupune că va fi și mai extrem decât GTE, dar și mai scump. De design se ocupă Lavi Vermeersch, fostul angajat al celebrei Pininfarina. Caroseria din carbon a fost dezvoltată în Torino, iar sistemul de propulsie în Silicon Valley.

Draco Dragon va primi sistemul de propulsie de marcă DriveOS Quad Motor Powertrain de 2.000 de cai putere. Fiecare roată a vehiculului are motorul propriu, astfel încât SUV-ul va putea oferi toate deliciile vectorizării tracțiunii.

Prețul viitorului Dragon va fi de ordinul altor reprezentanți ai segmentului de Super-SUV, precum Lamborghini Urus sau Aston Martin DBX 707. E deficil să spunem o cifră aproximativă, însă cunoaștem că primul model al mărcii avea un preț de 1.25 milioane de dolari, dar care spre deosebire de Dragon s-a asamblat numai într-un număr de 25 de exemplare.