(VIDEO) Află cum scapi cu viață dintr-o mașină care se scufundă

De Pavel   |  11 August, 2020

Distribuie :

Atunci când urcăm la volanul automobilului trebuie să fim gata de orice situații extreme. Chiar dacă pare mai mult inspirat din filmele artistice și îți pare că niciodată nu se va întâmpla cu tine, un accident în urma căruia ai putea nimeri cu mașina într-un bazin acvatic, totuși ar putea avea loc vreodată.

Iar dacă acest incident s-ar putea întâmpla cu oricine ar fi bine să știi cum să te comporți într-o astfel de situație dificilă. Anume din acest motiv am zis să-i informăm pe cititorii noștri despre primele acțiuni care ar trebui întreprinse.

Așadar, dacă nimerești cu mașina într-un lac, râu sau mare, în mod evident primul gând este să suni la 112, însă acest apel nu te va ajuta pe motiv că ai la dispoziție mai puțin de un minut ca să-ți salvezi viața! Soluția ține doar de tine și a fost detaliat deescrisă de către un expert în scufundări.

În cazul în care un accident ți-a aruncat mașina în apă sau dintr-o greșeală ai sărit în apă după ce te-ai izbit de un parapet, ai între 30 și 60 de secunde până ți se umple vehiculul cu apă. Geoff Fahringer, a demostrat practic în imaginile video de mai jos cum îți poți salva viața de sine stătător. Deși este vital să știi să înoți, este mai important să ai prezență de spirit, să nu te panichezi și să fii cât se poate de rapid, mai ales dacă ai și alte persoane cu tine în mașină.

Nu încerca să deschizi ușa pentru că va fi imposibil! Presiunea de la interior este prea mare, astfel că încearcă să deschizi geamul cât se poate de repede și încearcă să ieși pe acolo. Îndeamnă ăasagerii să facă cât mai rapid același lucru. Dacă ai copii în mașină scoate-i în primul rând pe ei.

Dacă vei acționa rapid și nu vei pierde timpul pentru a te panica, ai șanse mari ca toți să rămână vii și nevătămați.

 

Recomandate:

(VIDEO) Vezi momentul în care un motor diesel extrem, turat la maxim explodează în timpul testelor - Photo
Diverse
(VIDEO) Vezi momentul în care un motor diesel extrem, turat la maxim explodează în timpul testelor

Iată ghinionul unei echipe ce testa un motor diesel extrem de potent (aproape 3.000 CP din spusele organizatorilor) ce a avut parte de o surpriză neplăcută. Chiar dacă și-au atins obiec

Sergiu