(VIDEO) Fanii au așteptat acest moment 15 ani! Acura prezintă noua generație Integra

De Pavel   |  12 Noiembrie, 2021

Distribuie :

Acura Integra a reușit să devină un model îndrăgit de fanii sportcarurilor japoneze. Fără dubii, de cel mai mare succes și recunoștință a publicului a avut-o cea de-a treia generație Integra, care s-a produs din 1993 până în 2001.

Acum, la distanță de 15 după ce ultima Acura Integra de generația a cincea a coborât de pe banda rulantă a uzinei, niponii vin să-și bucure fanii. 

Imediat după lansarea sedanului Honda Integra pe piața din China, reprezentanța americană Acura anunță și ea că va comercializa modelul Integra pe continentul Nord American. În SUA, mașina sport a debutat cu statut de prototip, cu un aspect premium destinat tinerilor așa cum mereu s-a poziționat Integra.

x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x

 

Designul modelului Integra cu logo-ul Acura este realizat în stilul altor modele ale mărcii. Liftback-ul s-a ales cu grila frontală Diamond Pentagon, geamuri fără rame și blocuri optice cu un design modern. Culoarea galbenă a caroseriei este împrumutată de la NSX, și se numește Indy Yellow Pearl, referindu-se la nuanța galbenului Phoenix, care a făcut parte din gama Integra Type R din 2000-2001. Prototipul se prezintă cu jante de 19 inch printre spițele cărora se observă frânele Brembo, cu etriere finisate în culoarea caroseriei.

Integra se bazează pe șasiul modelului Honda Civic în cea de-a unsprezecea generație, iar motorul turbo de 1.5 litri volum, capabil de 203 CP și 260 Nm, a fos împrumutat de la Civic Si. Unitatea este cuplată la o cutie CVT, însă pentru fanii înflăcărați, constructorul a pregătit și opțiunea de a bifa cutia manuală cu șase rapoarte. Tot aici, adăugăm prezența unui diferențial LSD.

Acura Integra va fi asamblată la uzina din Marysville, Ohio, începând cu anul 2022. Până acum, toate generațiile Integra erau construite în Japonia și importate în SUA. Oficialii spun că prețul de start a noului model va fi de circa 30.000 de dolari.