(VIDEO) IGP vine cu o soluție pentru sporirea vizibilității a pietonilor pe timp de seară

De Inna   |  8 Decembrie, 2021

Distribuie :

În condițiile actuale, când se întunecă mult prea rapid, pietonii devin tot mai greu vizibili din motiv că fie poartă haine de culori închise, fie zonele în care aceștia trec strada, sunt prost iluminate. Astfel, Inspectoratul General al Poliției vine cu câteva recomandări pentru pietoni și șoferi pentru a evita situațiile neplăcute, dar și accidentele. 

IGP a venit și cu o soluție pentru pietoni, dar și pentru șoferi. Atunci când traversează strada, pietonii sunt îndemnați să folosească lanterna de la telefonul mobil. Prin acest fapt, șoferii îi vor observa mult mai rapid, timp în care se vor putea adapta condițiilor și să nu cauzeze diverse incidente. Totodată, IGP vine cu rugămintea către pietoni de a purta diverse obiecte reflectorizante. 

Printre recomandările pentru pietoni se stipulează și: evitarea traversării rapide a străzii, inițial participanții la trafic trebuie să se asigure că au fost văzuți de către șoferi și să așteaptă plecarea transportului public din stație, duăpă care să traverseze strada regulamentar. 

Pentru șoferi, Poliția afirmă că aceștia trebuie să adapteze viteza e rulare la condiţiile de drum şi de trafic, să fie cât mai atenți la drum în special pe traseele care leagă localităţi, iar pietonii se deplasează pe marginea carosabilului și să mențină o distanță cât mai mare între mașini.