(VIDEO) Patru ofițeri INP riscă 5 ani de închisoare pentru corupere pasivă!

De Pavel   |  13 August, 2019

Distribuie :

Riscă până la 5 ani de închisoare pentru luare de mită. Este vorba despre un comandant de grupă și doi agenți de patrulare, din cadrul Inspectoratului național de patrulare, iar un agent de patrulare a fost anunțat în căutare internațională, transmite cotidianul.md

Potrivit inforațiilor preliminare, aceştia ar fi extorcat şi primit de la conducătorii auto mijloace bănești pentru a nu întocmi procese-verbale privind încălcarea Regulamentului Circulației Rutiere.

Operațiunea de documentare a ilegalităților a durat circa 6 luni. La moment, Procuratura Anticorupție a finalizat și a expediat în instanța de judecată 2 cauze penale în privința comandantului de grupă și a unui agent de patrulare.

Dacă vor fi găsiți vinovați, cei doi riscă o pedeapsă cu închisoare de la 5 la 10 ani cu amendă de la 1000 la 3000 unităţi convenţionale şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 la 5 ani.

În continuare se efectuează acţiuni de urmărire penală şi măsuri speciale de investigaţii, în scopul stabilirii implicării şi a altor persoane cu tangenţă la caz.

https://youtu.be/SkNdwMDs2lA