(VIDEO) Porsche Taycan a înregistrat recordul celui mai lung drift realizat de un model electric

De Pavel   |  24 Noiembrie, 2020

Distribuie :

Noul Porsche taycan a înregistrat un record care a fost înscris în cartea recordurilor Guinness. Este vorba despre cel mai lung derapaj controlat realizat de un vehicul pur electric. EV-ul nemțesc a parcurs în drift 42 de kilometri pe circuitul rotund Porsche Experience Center de la Hockenheimring.

La volanul Taycan-ului s-a aflat instructorul Dennis Retera, care a reușit să derapeze 42.171 de kilometri în timp de 55 de minute. Ceea ce înseamnă 210 tururi pe circuitul de formă rotundă care măsoară 200 de metri. Recordul a fost stabilit de varianta cu tracțiune spate, care poate deja vi comandată pe piața din China.

”Când sistemele de control al stabilității sunt dezactivate, menținerea unui derapaj controlat cu Taycan este extrem de ușoară, mai ales pe versiunea cu roți motrice spate. Totuși, a fost foarte obositor să rămân concentrat pe parcursul celor 210 tururi, mai ales că asfaltul irigat al circuitului de drift nu oferă aceeași aderență pe toată suprafața. M-am concetrat pe controlul derapajului cu ajutorul direcției, în acest caz fiind mai eficient decât cel controlat prin utilizarea accelerației", a declarat Dennis Retera.

 

Recomandate:

Ce ziceți dragi automobiliști? Bucuroși de noile prețuri la carburanți? - Photo
Sociale
Ce ziceți dragi automobiliști? Bucuroși de noile prețuri la carburanți?

Au răbdat cât au răbdat, și răpuși de probleme financiare grandioase, pentru a ieși din colapsul și deficitul de bani, unele companii petroliere au decis că ”e timpul să acționeze”.

Redactor AE