(VIDEO) Toyota a prezentat noul Land Cruiser 300! Vezi cum arată pe viu

De Pavel   |  10 Iunie, 2021

Distribuie :

După o vastă campanie de promovare și o mulțime de imagini publicate de spionii foto, iată că niponii lanseaz noua generație a celebrului Land Cruiser, SUV-ul cu indexul 300 se diferă radical de generația anterioară oferind o un nou șasiu, caroserie, motorizări, , interior și opțiuni!

Una dintre principalele noutăți este faptul că, producătorul a schimbat poziționarea modelului, care acum este numit de niponi All Terrain Vehicle (ATV). Noul Land Cruiser 300 este descris de Toyota drept un vehicul capabil să se descurce de minune nu doar pe drum accidentat, noroi, drumuri nisipoase și off-road, dar și care se potrivește bine în condițiile urbane, oricât de ciudat nu ar suna în cazul unui gigant de 2.5 tone greutate.

x
x

 

Spre deosebire de Land Rover Defender, Toyota Land Cruiser 300 rămâne a fi un SUV cu cadru. Deși este construit pe o arhitectură modulară TNGA, modelul se bazează pe platforma GA-F, a cărei reproiectare a permis reducerea centrului de greutate și îmbunătățirea distribuției greutății pe axe, raportul fiind de 53:47, în favoarea punții față.

Rigiditatea caroseriei și a cadrului a crescut cu 20%. Elementele portante longitudinale și barele transversale ale cadrului sunt realizate din elemente metalice din oțel de înaltă rezistență, conectate prin sudare cu laser. Montanții și pragurile sunt de asemenea din oțel, în timp ce aripile din față, capota, acoperișul și toate ușile sunt confecționate din aluminiu. Ușa portbagajului nu mai oferă o clapetă pliabilă, fiind acum un element monolit, echipat cu acționare electrică și chiar cu un senzor de deschidere fără contact.

x
x

 

Garda la sol este de 230 de milimetri, iar unghiurile de intrare și ieșire ajung la 32 și respectiv 26.5 grade, aproape la fel ca și în cazul generației precedente. Tracțiune integrală implică trei blocante, suspensia este adaptivă, iar sistemul Multi-Terrain Select și Crawl Control  au fost modernizate, unde se adaugă și funcția de a vizualiza spațiul dedesubt și cel din jurul mașinii în 3D.

Toyota Land Cruiser 300 va fi disponibilă în trei versiuni: cea urbană, cu jante de 20 inch și un body kit mai elegant, unua pentru offroad cu jante de 18 inch, anvelope pentru noroi și elemente de protecție a caroseriei, dar și în varianta de performanță GR Sport, care va fi lansată pe piață în ultimul rând.

Pentru început, Land Cruiser 300 va fi disponibil în ofertă doar cu benzinarul V6 twin-turbo de 3.5 litri volum, capabil de 415 CP și 650 Nm. În aceste condiții accelerarea de la 0-100 km/h durează 6.7 secunde.

Ulterior, se va mai adăuga un benzinar de 309 CP, iar cei care preferă motoarele diesel vor avea alege dintre cele două unități de 249 CP și 650 Nm, sau 299 CP și 700 Nm. Toate motoarele, fără excepții, vor fi cuplate la o transmisie automată cu 10 rapoarte. 

Interiorul este la fel, absolut nou. În primul rând menționăm head-up display-ul de 10.5 inch, pe centru un ecran de 12.3 inch destinat sistemului multimedia, care este mai performant, are o nouă interfață și este compatibil cu Apple CarPlay sau Android Auto.

x
x
x
x
x

 

Lista de dotări include printre altele, camere panoramice, scaune față/spate cu ventilare și încălzire, un wireless charger pentru smartphone, cruise control adaptiv cu Lane Assist, un sistem de climatizare pe patru zone, un sistem audio marca JBL cu 14 difuzoare, dar și un sistem activ de suprimare a zgomotului motorului.

Deja standard, SUV-ul este echipat cu faruri LED, însă clienții pot bifa opțional blocurile optice adaptive. În primul an de vânzări, Toyota Land Cruiser 300 va fi oferit doar într-o versiune cu cinci locuri. Ulterior vor exista SUV-uri cu un al treilea rând de scaune, care se vor plia într-o podea plată din portbagaj.