(VIDEO) Vezi din interiorul hypercarului Koenigsegg Agera RS, cum acesta accelerează până la viteza de 458 km/h

De Pavel   |  7 Decembrie, 2017

Distribuie :

Compania Koenigsegg, a postat recent un material video pe canalul său de Youtube, în care putem vedea din salonul automobilului întreg procesul de accelerare a hypercarului Koenigsegg Agera RS, până în momentul în care acesta atinge viteza de 458 km/h şi comportamentul pilotului care controlează vehiculul.

Cursa a avut loc la data de 4 noiembrie a anului 2017, pe o porţiune închisă a unui drum public din statul Nevada. Agera RS a săvârşit două curse unde la prima încercare a înregistrat viteza maximă de 437 km/h, iar la a doua încercare 457 km/h. Totuşi pentru înregistrarea recordului mondial a celei mai mari viteze dezvoltate de o maşină în serie, s-a calculat media acestor două încercări, adică 447 km/h.

Pe lângă viteza maximă, bolidul a mai înregistrat câteva recorduri, printre care se numără timpul de accelerare până la viteza maximă şi decelerarea până la oprirea completă. Pentru acest exerciţiu Koenigsegg Agera RS a avut nevoie de doar 33.29 secunde.

În continuare aveţi posibilitatea să priviţi în materialul video de mai jos, cum este văzută pista de accelerare din interiorul hypercarului şi cum se comportă pilotul dar şi maşina la viteze mari.

https://www.youtube.com/watch?v=T5KL2rCVj1o