VIDEO: Volkswagen Tiguan a trecut crash testele IIHS. Eşuează la punctajul maxim

De Pavel   |  27 Octombrie, 2017

Distribuie :

Insurance Institute for Highway Safety (IIHS ), sunt cei care de fiecare dată încearcă să zdrobească cele mai noi modele vândute pe piaţa americană. Aceştia trec vehiculele printr-o serie de teste dure, după care le pun notele corespunzătoare. De această dată specialiştii au testat noul Volkwagen Tiguan, care în SUA este comercializat într-o variantă cu bază lungă, cum s-a descurcat acesta aflaţi în cele ce urmează.

Tiguanul vândut pe piaţa americană se diferenţiază de cel european, printr-o lungime mai mare şi o cutie automată tradiţională în locul robotului DSG. Crossoverul a fost testat la maxim, iar notele vorbesc de la sine.

Punctele maxime au fost adunate la probele cu impact frontal şi lateral, pentru eficacitatea tetierelor şi rigiditatea acoperişului. Mai mult de atât, crash testul care măsoară siguranţa în caz de impact lateral din partea şoferului, Tiguan l-a trecut cu brio. Luxaţia balamalelor uşii, pedalierului, podelei interiorului şi bordului, nu a depăşit pragul de 40 de milimetri, iar în unele locuri acestea au râmas intacte. Coloana de direcţie practic nu a fost mişcată, iar manechinul a fost foarte bine protejat de airbag-urile frontale şi laterale.

La Tiguan-ul primei generaţii, care apropo este vândut şi până acum în SUA, lucrurile nu stau atât de bine. Deformarea caroseriei şi interiorului putea să ajungă la diferenţe de circa 20 cm, iar coloana de direcţie era mutată cu aproximativ 15 cm din locul ei iniţial. Din cauza acestora, capul manechenului aluneca de pe airbag, astfel traumând-ul.

Succesul crossoverului se datorează şi faptului că acesta a fost echipat cu sistemul autonom de frânare de urgenţă, care a fost apreciat de specialiştii IIHS cu note maxime. La viteza de 20 km/h SUV-ul a reuşit să se oprească definitiv în faţa obstacolului, iar de la 40 km/h a decelerat până la viteza acceptabilă de 1.5 km/h.

Noul Volkswagen Tiguan, din păcate nu a primit nota maximă totală, din cauza blocurilor optice care au cam eşuat testele. Într-un final crossoverul asamblat la uzinile din Mexic, a primit certificatul Top Safety Pick, care ar însemna că este recomandat pentru procurare de către IIHS. Totuşi inginerii companiei mai au puţin de lucrat pentru a primi nota absolută şi certificatul Top Safety Pick+.

https://youtu.be/tMqVRIZ9U6k