Volkswagen susține marea electrificare cu un nou model, ID.3

De Redactor AE   |  12 Septembrie, 2019

Distribuie :

Pe unii, noutatea i-ar putea electriza, Volkswagen însă, pornește cu electrificarea gamei. Astfel a luat naștere un model absolut nou, super independent și 100% electric.

Ce este ID.3? Un hatchback, absolut ”normal”, cu cinci portiere, producția căruia va lua start deja în luna noiembrie și pentru care, 30.000 de persoane deja s-au înscris în lista de așteptări cu o plată modestă în caznaua constructorului din Wolfsburg.

Mașinuța, construită pe platforma MEB, ascunde acumulatorii în podea, iar restul elemente auxiliare ca sistemul de AC, direcția, etc, toate sunt la locul lor, ca la automobilele convenționale, iar motorul electric, transmisia și bateria formează un tot întreg.

Rezervele acumulatorilor, încep de la 45 kWh, ceea ce ar trebui să asigure o autonomie de 330 km, conform normelor WLTP. Următoarea opțiune, include baterii de 58 kWh, ceea ce se traduce printr-o autonomie de 420 km și un indice special, ID.3 ST. Iar pentru cei mai cheltuitori, există și varianta cu 77 kWh și o autonomie de 550 km.

Alți parametri care i-ar putea interesa pe proprietarii de EV-uri sunt timpul de încărcare. Alimentarea bateriilor cu sursă de 100 kW aduce 290 de km autonomie în 30 de minute. Apropo, că am uitat să menționez, motorul electric, amplasat pe axa spate, dezvoltă 204 cai putere și 310 Nm de cuplu motor, dar este limitat la viteza maximă de 160 km/h.

Ca și prețuri, noul VW ID.3 va fi disponibil clienților pentru mai puțin de 30.000 de euro, în Germania, în versiunea de bază, cu acumulatori de 45 kWh.

https://www.youtube.com/watch?v=MVp1HwxcF-0
https://www.youtube.com/watch?v=op4HO6GHC8Q