12.46 miliarde profit net! Constructorul bavarez a vorbit despre rezultatele financiare pe care le-a obținut în 2021

De Inna   |  14 Martie, 2022

Distribuie :

Conform oficialilor de la BMW, anul precedent constructorul bavarez a înregistrat rezultate care au depășit așteptările analiștilor. În pofida tuturor dificultăților cu care s-a confruntat industria auto anul precedent, BMW a reușit să-și majoreze semnificativ atât veniturile, cât și profitul net. 

Oficialii BMW consideră că grupul „a încheiat exercițiul financiar 2021 în forță și și-a îndeplinit obiectivele conform prognozei, în ciuda unui mediu provocator”. Pe lângă venit și alte scopuri împlinite, constructorul bavarez a reușit să-și crească procentajul de livrări a mașinilor electrice, care acum constituie 13%. De asemenea, valoarea emisiilor de CO2 ale flotei de vehicule noi, comercializată în UE, a fost redusă la 115.9 g/km (WLTP).

Anul trecut a oferit dovezi clare că transformarea grupului dă roade. Câștigurile puternice pe care le-am obținut în exercițiul financiar 2021 sunt rezultatul strategiei noastre consecvente – cu produsele potrivite oferite la momentul potrivit”, a declarat Oliver Zipse, președintele consiliului de administrație al BMW AG.

Astfel, pe parcursul anului 2021, livrările grupului au crescut cu 8,4%, ceea ce ar însemna 2.521.514 unități, dintre care 328.314 unități au fost electrice. Iar profitul net al grupului se află la un nivel record de 12.46 miliarde de euro. Pentru comparație, în 2020, profitul net a constituit 3.85 miliarde de euro. 

Conform reprezentanților, aceste venituri majore se datorează comercializării unui procent mai mare de vehicule care au generat venituri mari, prețurile crescute ale mașinilor noi, precum și revânzarea mai multor vehicule aflate la finalul contractelor de leasing.