3 Bugatti sau bolidul lui Schumacher? Legendarul Ferrari a lui Michael Schumacher a fost scos la licitație

De Inna   |  29 Martie, 2023

Distribuie :

Bolidul cu care a concurat Michael Schumacher în Formula 1 în anul 2000, a fost scos la vânzare! Modelul a fost expus la licitația RM Sotheby's. Vânzătorii planifică să obțină o sumă exorbitantă, valoarea aproximativă a trei automobile Bugatti Chiron. 

Bolidul lui Schumacher are o valoare în plus datorită faptului că anume cu acest vehicul, pilotul a câștigat Marele Premiu al Braziliei și a ocupat primele poziții în calificările pentru Marele Premiu de la Monaco și Spania. Adevărat este că pe parcursul sezonului, Schumacher a folosit câteva mașini Ferrari F1-2000. Pilotul a câștigat 9 curse și a devenit campion Formula 1 pentru a treia oară!

În 2001, bolidul a fost cumpărat de către un colecționar din Texas. Bolidul până în ziua de azi este menținut în stare funcțională, ba mai mult, acesta a fost utilizat în diverse curse și întâlniri cu alți proprietari a automobilelor Ferrari. Dacă să vorbim despre bolid, acesta este echipat cu un propulsor V10 de 3.0 litri volum, capabil să ofere 770 CP. Propulsorul funcționează în ansamblu cu o transmisie robotizată în șapte trepte. Fiind realizat din fibră de carbon, bolidul se bucură de o masă proprie ușoară, care însumează doar 600 kg! 

Casa de licitații planifică să obțină între 7.5 și 9.5 milioane de dolari din vânzarea bolidului, o sumă aproximativă pentru trei exemplare Bugatti Chiron. Tu ce alegi?