330 CP și 450 Nm! Maserati prezintă prima versiune eco a SUV-ului Levante

De Inna   |  22 Octombrie, 2021

Distribuie :

Primul SUV din istoria mărcii Maserati a obținut și o versiune ecologică, aceasta fiind o premieră pentru italieni. Strategia de electrificare la italieni, a început în vara anului trecut, când a fost lansată versiunea eco a modelului Ghibli. Al doilea pas important pe care producătorul îl face în această direcție, este prezentarea primului SUV electric.

SUV-ul italienilor este dotat cu un sistem de propulsie de 2.0 litri volum, capabil să dezvolte 330 CP și 450 Nm de cuplu motor. Acesta lucrează alături de un sistem hibrid „E-Booster”, care funcționează la 48 V.

Tracțiunea automobilului este integrală. Datorită caracteristicilor performante, noul Levante dezvoltă viteza de 100 km/h în numai 6 secunde, în timp ce viteza maximă este limitată la 240 km/h. 

Bateria a fost amplasată în partea posterioară a mașinii, fără a diminua capacitatea de încărcare a portbagajului. Partea pozitivă este că datorită poziționării bateriei lângă puntea spate, repartiția față/spate a greutății SUV-ului este de 50:50, ceea ce oferă un plus la capitolul stabilitate și comportament dinamic.

x
x

 

Potrivit oficialilor, Maserati Levante Hybrid oferă un consum mai bun cu 18% comparativ cu versiunea pe benzină cu motor termic V6 de 350 CP.