A fost prezentat BMW Alpina B3, cel mai exclusiv Seria 3! Va fi replicat în doar 5 exemplare

De Inna   |  28 Decembrie, 2023

Distribuie :

Noul sedan BMW 3 Series 2023 a primit o versiune nouă, creată de Alpina. Ediția va fi produsă într-o serie limitată de doar 5 exemplare. Prețul acestui automobil este mai mare decât al modelului BMW M3, ajungând la 162.500 de dolari. Această informație a fost confirmată pe site-ul producătorului german.

Sedanul BMW Alpina B3 este echipat cu un motor twin-turbo de 3.0 litri, care dezvoltă 495 CP. În aceste condiții, modelul este capabil să atingă 100 km/h în doar 3.6 secunde și o viteză maximă de 305 km/h.

Modelul este denumit Alpina B3 50 Years of BMW South Africa Edition. Așa cum sugerează și numele, acesta este dedicat aniversării a 50 de ani de activitate a mărcii în Africa de Sud.

La fel ca toate modelele BMW Alpina B3 din 2023, sedanul este propulsat de un motor turbo pe benzină de 3.0 litri, cu o putere de 495 CP și un cuplu de 730 Nm. Performanțele sunt comparabile cu cele ale modelului BMW M3. De asemenea, suspensia a fost ajustată, au fost instalate amortizoare adaptive și frâne mărite.

Designul exterior al modelului Alpina B3 poate fi distins prin elementele sale specifice, eleronul din spate și jantele de 20 de inch. Toate cele cinci sedanuri BMW au o culoare verde specială, Alpina Green II, și sunt decorate cu grafică tradițională pe laterale. În interior, au fost adăugate embleme BMW pe scaune și plăcuțe comemorative.