A fost publicat clasamentul brandurilor auto cu cei mai satisfăcuți clienți! Rezultatele te vor uimi

De Pavel   |  21 Noiembrie, 2022

Distribuie :

Agenția analitică americană J. D. Power, a efectuat un studiu în care a evaluat nivelul de satisfacție a clienților de la cumpărarea unei mașini noi. Clasamentul a fost efectuat în urma intervievării a mai multor șoferi, unde rezultatul maxim al mașinii era de 1.000 de puncte.

Absolut neașteptat, Alfa Romeo a devenit liderul clasamentului printre mărcile de mașini premium, cu un rezultat de 833 de puncte, care este semnificativ mai mare decât indicele mediu de satisfacție pentru industrie (786). În top trei s-a mai clasat Porsche (831) și Lexus (819).

Din cauza reducerii gamei de mașini, creșterii continue a prețurilor și livrărilor care mereu întârzie, a mașinilor deja achitate, satisfacția medie a clienților din industria auto a scăzut pentru prima dată în zece ani.

Un alt factor care a influențat scăderea indicelui SSI (Sales Satisfaction Index) este popularitatea crescândă a vehiculelor electrice, ai căror cumpărători sunt în medie mai puțin mulțumiți de achiziție decât cei care cumpără o mașină pe benzină. În special, clienților din SUA nu le place că dealerii neglijează explicațiile despre cum să încarce corect o mașină electrică.

Victoria neașteptată a celor de la Alfa Romeo în segmentul premium nu este singura surpriză de la J. D. Power. În clasamentul mașinilor accesibile, câștigptor a fost anunțată marca Buick, care se bucură de cei mai mulțumiți clienți! Brandul American a obținut 825 de puncte, urmat de Dodge (816) și Subaru (804).

Specialiștii explică rezultatele prin faptul că, clienții sunt mai fericiți atunci când plătesc mai puțin și nu au așteptări prea mari. Experții au menționat că atunci când dealerul informează clienții despre starea comenzii, satisfacția acestora crește substanțial.

Recomandate:

Un alt sector al drumului Chișinău-Orhei-Bălți a fost dat în exploatare - Photo
Sociale
Un alt sector al drumului Chișinău-Orhei-Bălți a fost dat în exploatare

Administrația de Stat a Drumurilor (ASD) afirmă că încă un sector de drum al traseului R6 Chișinău-Orhei-Bălți (traseul care unește localitățile Ratuș, Bănești și Prepelița) a fost dat &ici

Inna
MAI a pregătit o listă de recomandări pentru a face față deconectărilor de energie electrică - Photo
Sociale
MAI a pregătit o listă de recomandări pentru a face față deconectărilor de energie electrică

La momentul actual, Republica Moldova se confruntă cu o serie de provocări majore în ceea ce ține de furnizarea energiei electrice. După ce ne-am confruntat cu mai multe probleme în trafic

Inna
Prețul benzinei și motorinei coborară sub pragul de 25 de lei! ANRE vine cu explicații - Photo
Sociale
Prețul benzinei și motorinei coborară sub pragul de 25 de lei! ANRE vine cu explicații

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică anunță că atestă în continuare o descreștere a cotațiilor Platts atât la benzină, cât și la motorină, fapt care se reflectă

Pavel
Vezi cum arată acest Porsche 911 Turbo care se laudă cu un parcurs de peste 1 milion de kilometri! - Photo
Noutăți
Vezi cum arată acest Porsche 911 Turbo care se laudă cu un parcurs de peste 1 milion de kilometri!

Angajații atelierului de tuning Apex Motorsport au povestit pe rețelele sale de socializare istorioara unui Porsche 911 Turbo deosebit. Proprietarul mașinii sport vine în mod regulat l

Pavel