A fost scos la vânzare etalonul luxului anilor '60, legendarul Mercedes 600 Pullman

De Pavel   |  28 Noiembrie, 2020

Distribuie :

În SUA a fost din nou scos la vânzare un exemplar Mercedes 600 Pullma, care în trecut i-a aparținut ministrului chinez de externe. Limuzina care cândva era etalonul luxului suprem și oferea cele mai impresionante tehnologii se vinde la un preț de 285.000 de dolari.

În trecut, doar persoanele cu un statut social înalt își puteau permite o astfel de bijuterie în garaj. Printre acestea se numărau, regi, președinți, ambasadori, milionari, dar și ministrul de externe chinez, Chen Yi, care mai este cunoscut ca fostul primar al orașului Shanghai.

De fapt, guvernul chinez comandase atunci mașina prin intermediul ministrului, pentru a o studia în materie de design și din punct de vedere tehnic, a o dezmembra și a face o replică chineză

Odată ce a primit mandatul de ministru, Chen Yi a cerut ca acest Mercedes 600 Pullman, să fie livrat la Hong Kong, din păcate nu s-a putut bucura de el prea mult. La scurt timp, oficialu a fost acuzat de trădare de patrie, iar mașina a ajuns în proprietatea Shanghai Automotive Industry Corporation.

Acolo a stat până în anii '90, când a fost descoperit de un inginer Volkswagen Shanghai, care l-a achiziționat și importat în Germania. De atunci, mașina a avut mai mulți proprietari însă bordul limuzinii produse în anul 1966 indică un parcurs de doar 21.186 de kilometri și se prezintă într-o stare impecabilă.

În 2018 limuzina a primit o revizie completă la Mercedes-Benz Classic Center din California iar în luna august a acestui an a fost scoasă la vânzare. Din păcate, nimeni nu a vrut acest 600 Pullman, tocmai de aceea actualul proprietar mai face o încercare.

Prețul afișat este același de 285.000 de dolari sau 239.000 euro. 

x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x