Află tot ce trebuie să știi despre noul Porsche Taycan Cross Turismo!

De Pavel   |  5 Martie, 2021

Distribuie :

Porsche a lansat modelul Taycan în anul 2019, în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt. Debutul comercial a avut loc în 2020, anul în care vehiculul electric al nemților a fost livrat la peste 20.000 de clienți din întrega lume, inclusiv Republica Moldova. 

Acum, la doi ani distanță de premieră, o campanie de promovare destul de lungă și multiple teste, cei de la Porsche ne invită să facem cunoștință cu noua versiune Taycan Cross Turismo!

Designul break-ului electric este inspirat de conceptul Mission E Cross Turismo, care este și foarte asemănător cu cel al Taycan-ului standard. Printre noutăți menționăm plafonul plonjat și mai multe  elemente de protecție la nivelul aripilor și barelor de protecție. Opțional, clienții pot opta pentru pachetul Off-Road Design, care oferă un plus de masculinitate la designul noului model și mărește garda la sol cu 20 mm.

Lista de dotări a noului Taycan Cross Turismo este mult mai generoasă decât până acum, unde farurile LED sunt instalate standard. Interiorul este și el preluat de la versiunea obișnuită, inclusiv ecranul central de 10.9 inch. Pachetul menționat anterior adaugă o busolă deasupra bordului, iar gurile de ventilare sunt controlate electronic și automat de sistemul de climatizare pe două zone.

Versiunile disponibile sunt: Taycan 4 Cross Turismo, Taycan 4S Cross Turismo, Taycan Turbo Cross Turismo sau Taycan Turbo S Cross Turismo, la care pasagerii vor regăsi la interior un radio digital, volan sport multifuncțional și scaune sport ajustabile electronic pe 18 direcții.

Grație formei plafonului, pasagerii de pe bancheta din spate au cu  47 mm mai mult spațiu pentru cap, iar volumul portbagajului este de până la 1.200 de litri. Alți 82 de litri sunt disponibili în portbagajul din față. Că tot veni vorba de spații de depozitare, Porsche a dezvoltat un nou portbagaj pentru plafon, certificat pentru viteze de până la 200 de km/h, dar și un suport special pentru trei biciclete (opțional).

Noul Porsche Taycan Cross Turismo este livrat standard cu suspensia pneumatică cu funcție Smartlift, tracțiune integrală, sistemul Porsche 4D Chassis Control și un mod de rulare Gravel. Ultimul fiind gândit pentru suprafețe acoperite cu noroi sau pietriș, cazuri în care ridică automat garda la sol cu alți 10 milimetri (+30 mm față de un Taycan obișnuit). Totodată, atunci când este selectat, livrarea puterii și răspunsul pedalei de accelerație se modifică astfel încât condusul în off-road să fie cât mai simplu.

Sistemul de propulsie implică două motoare electrice care asigură o tracțiune integrală. Versiunea de bază Taycan 4 Cross Turismo dispune de 380 CP (476 în Launch Control), iar autonomia este cuprinsă între 390 și 456 kilometri.

Cei care vor alege un Taycan 4S Cross Turismo vor avea la dispoziție 490 CP (571 în Launch Control) și autonomie de 388 - 452 km.

Următorul pe listp este Taycan Turbo Cross Turismo cu 625 CP (680 în Launch Control). Aici autonomia numără 395 - 452 km.

Versiunea de top, Taycan Turbo S Cross Turismo, pune la dispoziția șoferului 625 de cai putere, sau 761 cu funcția Launch Control activată. Autonomia variază în cazul său între 388 și 419 kilometri. În aceste condiții, accelerara de la 0-100 km/h durează 2.7 secunde.

Bateria are o capacitate de 93.4 kWh. Acumulatorul poate fi încărcat la stații de mare putere, caz în care pentru o autonomie de 100 de kilometri trebuie să aștepți circa cinci minute. 

Porsche promite să lanseze pe piață noul Taycan Cross Turismo în vara acestui an.

x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x