Află totul despre noul BMW Seria 7 prezentat în detaliu! GALERIE Foto şi VIDEO

De Redactor AE | 11 Iunie, 2015
Şi iată că după lungi ani de aşteptare, zvonuri, poze spion şi multe teasere publicate, noul model vârf de gamă al constructorului bavarez, BMW Seria 7 2016, a debutat ieri la muzeul BMW din Munchen. Limuzina germanilor vine în premieră cu tehnologii noi pentru acest segment, motorizări eficiente, dar şi o mulţime de inovaţii.
Actualul BMW Seria 7 poartă codul de caroserie G11 şi în ciuda de tendinţelor din industria auto, acesta nu a crescut semnificativ de mult în dimensiuni în comparaţie cu generaţia precedentă, adăugând doar câţiva milimetri în lungime şi/sau înălţime. Germanii au preferat să păstreze vechea platforma, pe care însă, au "întărit-o" cu noi elemente fabricate din fibră de carbon şi aliaje de metal, reuşind să obţină astfel un centru de greutate mai coborât, o mai bună rezistenţă la torsiune, dar şi o greutate redusă. Toate acestea se traduc implicit printr-o delicată experienţă în ale condusului, păstrând tradiţia "plăcerii la volan".
O premieră pentru gama de modele Seria 7 este debutul hybrid-ului, care va fi oferit în trei versiuni, 740e, 740Le dar şi 740Le xDrive în varianta cu tracţiune integrală. La fel ca şi BMW X5, de la care şeptarul a preluat trenul de rulare, acesta foloseşte un motor pe benzină, în patru cilindri, cu un volum de lucru de 2.0 litri, asistat şi de un motor electric, iar în total, sunt livraţi 326 de cai putere. Consumul mixt de carburanţi nu depăşeşte cifra de 2.1 litri la sută în timp ce emisiile de carbon se integrează în limita a 49 grame per kilometru. În regim full electric limuzina este capabilă să parcurgă în jur de 40 de kilometri, unde viteza maximă este limitată la 120 km/h.
Flagmanul vine dotat standard cu faruri dar şi stopuri full LED, iar opţional sunt oferite blocurile optice BMW Laserlight, care, potrivit oficialilor au o rază de iluminare aproape dublă, de până la 600 de metri pe faza lungă.
Germanii au pus un accent deosebit pe lux, iar acest lucru se reflectă în versiunea Executive Lounge în caroseria cu ampatament mărit (G12). Viitorii clienţi se vor putea bucura de scaune individuale cu masaj revigorator (Vitality Programme), plafonul panoramic Sky Lounge Panorama, lumini ambientale asemenea celor din Rolls-Royce cu imitaţia cerului înstelat, suport pentru smartphone cu încărcător inductiv şi nu în ultimul rând covorul "magic" iluminat, Welcome Light Carpet.
Tot aici se regăsesc două display-uri cu o diagonală generoasă de 10 inch, dar şi cotiera cu touchscreen, de unde pasagerii pot accesa comenzile climatizorului. Versiunea de dotare Executive Lounge, oferă pasagerului spate posibilitatea de a mişca scaunul din faţă cu până la 90 de mm, acţionând comenzile electrice speciale, iar la apăsarea unui alt buton acesta se va putea bucura de suportul de picioare pliant, încorporat în spătarul scaunului.
O altă opţiune de remarcat este Ambient Air, care ionizează aerul şi chiar îl parfumează cu una dintre cele opt arome puse la dispoziţie, în timp ce din boxele sistemului audio Bowers & Wilkins Diamond sună cea mai rafinată muzică. Până şi vremea posomorâtă şi rece de afară va fi un fleac la bordul noului Seria 7, graţie inginerilor care au prevăzut cu sistem de încălzire până şi cotierele portierelor!
Cel aflat la volan va aprecia pe măsură noul sistem BMW Head-up Display care include funcţii importante cum ar fi crossing traffic warning, sistemul de avertizare la părăsirea benzii, sistemul activ de protecţie în caz de coliziuni, chiar şi în cazul unui eventual impact lateral, Surround View with 3D View dar şi Remote Control Parking system. Desigur nu putem uita nici de sistemul de infotainment ghidat cu ajutorul gesticulaţiilor şi care poate fi programat pentru unele funcţii adiţional, la fel cu ajutorul unor mişcări de mâină.
Dacă pe partea tehnologiilor moderne, noul BMW Seria 7 este un adevărat ozn pe roţi, atunci în materie de design lucrurile sunt puţin mai clare. Nava amiral bavareză uimeşte cu o prezenţă scenică deosebită şi trădează un caracter dinamic chiar şi atunci când este parcată. Designerii BMW au combinat trăsăturile caracteristice limuzinelor sale cu elemente stilistice împrumutate de la conceptul BMW Vision Luxury Future, mai cu seamă ne referim la picioruşul oglinzilor retrovizoare dar şi la dunga cromată de la baza portierelor.
La capitolul motorizări, BMW pune la bătaie noi motoare în şase cilindri în linie dar şi V8. Din categoria primilor fac parte unităţile de 3.0 litri volum, atât diesel cât şi pe benzină, instalate sub capota versiunilor 730d/730Ld şi 740i/740Li, în timp ce V8-ul de 4.4 litri turbo-aspirat va fi oferit doar în varianta de caroserie 750Li şi 750Li xDrive. Sistemul de tracţiune integrală este oferit opţional pe absolut toate versiunile. Propulsoarele sunt cuplate la transmisia cu opt trepte ce prevede mai multe moduri de operare printre care este şi cel Adaptiv, care, "citeşte" mişcările şoferului şi în dependenţă de comportamentul acestuia se va adapta pentru un stil de condus mai lejer şi mai confortabil sau dincontra unul sport.
Pentru un confort sporit, noul BMW Seria 7 vine echipat standard cu suspensie pe perne de aer, cu reglaj automat pe înălţime dar şi amortizoare cu funcţia Dynamic Damper Control integrată. Stabilizatoarele electromecanice ale maşinii, acţionează în regim autonom pentru a reduce efectele de înclinare la virarea în curbe.
Sper că nu ai obosit din citit, pentru că urmează să mai alfi ceva. BMW Seria 7 poate fi dotat cu funcţia Remote Control Parking, care îţi parchează limuzina în timp ce tu îţi vezi de treburi, fără a fi nevoit să te afli la volan. Şi totul este extrem de simplu, doar prin apăsarea butonului de pe telecomanda maşinii, care la fel este o premieră în acest segment. Numită BMW Display Key, aceasta oferă şi cele mai importante informaţii proprietarului său.
Ştiaţi că :-Există şi versiunea M Package, care se deosebeşte prin bare de protecţie cu guri de ventilare mai mari, jante individuale şi accente de piano black în locul celor crom?-Pentru o mai bună optimizare a coeficientului aerodinamic, grilele frontale, pot fi "închise" automat la viteze înalte, cu un set adăugător de "striaţii" verticale?