Anvelope de calitate pentru vehiculele pur electrice. Află câteva sugestii pentru alegerea corectă a acestora

De Mariana   |  26 August, 2021

Distribuie :

Automobilele electrice sunt mai grele în comparație cu acele cu motor de combustie internă, fapt datorat bateriilor masive. În același timp, electrocarele au o accelerație mai rapidă. Dacă ai un electromobil, te putem ajuta să îți procuri anvelope adecvate, pentru ca utilizarea acestuia să îți creieze maximă plăcere.

Rezistența redusă la rulare extinde autonomia vehiculului. Cu cât autonomia este mai mare, cu atât este necesară mai puțină energie electrică, rezultând un condus mai ecologic. Beneficiile pentru mediu sunt principalul efect scontat în utilizarea pe scară largă a vehiculelor electrice.

La alegerea anvelopelor experții recomandă să ne ghidăm după trei criterii de bază, mai exact după: zgomotul redus, rezistența scăzută la rulare și siguranță. 

Deci, dacă vrei să fii comod la maxim atunci când ești la volanul unui electrocar, trebuie să-ți alegi anvelope silențioase. Acestea le găsești cu ușurință în gama diverselor centre de comercializare.

Șofatul confortabil este posibil și atunci când autovehiculul tău are o autonomie cât mai ridicată, de aceea trebuie să aibă o rezistență cât mai redusă la rulare.

La capitolul siguranță, cel mai mult contează mediul de condus și în consecință alegerea anvelopelor.

Anvelopele produse în UE dispun de o etichetă cu informații accesibile cu privire la nivelul zgomotului și rezistența la rulare, facilitând astfel procurarea acestor piese. 

Datorită controlului bun al tracțiunii, anvelopele unei mașini electrice moderne se vor uza mult mai lent decât cele ale unei mașini cu motor tradițional. Sistemele de asistență pentru șofer, reduc alunecarea, datorită reglării rapide a puterii motorului electric.

Cu toate acestea, totuși, principalul factor care contribuie la uzura rapidă a anvelopelor rămâne a fi stilul de condus al șoferului.