Anvelope de calitate pentru vehiculele pur electrice. Află câteva sugestii pentru alegerea corectă a acestora

De Mariana   |  26 August, 2021

Distribuie :

Automobilele electrice sunt mai grele în comparație cu acele cu motor de combustie internă, fapt datorat bateriilor masive. În același timp, electrocarele au o accelerație mai rapidă. Dacă ai un electromobil, te putem ajuta să îți procuri anvelope adecvate, pentru ca utilizarea acestuia să îți creieze maximă plăcere.

Rezistența redusă la rulare extinde autonomia vehiculului. Cu cât autonomia este mai mare, cu atât este necesară mai puțină energie electrică, rezultând un condus mai ecologic. Beneficiile pentru mediu sunt principalul efect scontat în utilizarea pe scară largă a vehiculelor electrice.

La alegerea anvelopelor experții recomandă să ne ghidăm după trei criterii de bază, mai exact după: zgomotul redus, rezistența scăzută la rulare și siguranță. 

Deci, dacă vrei să fii comod la maxim atunci când ești la volanul unui electrocar, trebuie să-ți alegi anvelope silențioase. Acestea le găsești cu ușurință în gama diverselor centre de comercializare.

Șofatul confortabil este posibil și atunci când autovehiculul tău are o autonomie cât mai ridicată, de aceea trebuie să aibă o rezistență cât mai redusă la rulare.

La capitolul siguranță, cel mai mult contează mediul de condus și în consecință alegerea anvelopelor.

Anvelopele produse în UE dispun de o etichetă cu informații accesibile cu privire la nivelul zgomotului și rezistența la rulare, facilitând astfel procurarea acestor piese. 

Datorită controlului bun al tracțiunii, anvelopele unei mașini electrice moderne se vor uza mult mai lent decât cele ale unei mașini cu motor tradițional. Sistemele de asistență pentru șofer, reduc alunecarea, datorită reglării rapide a puterii motorului electric.

Cu toate acestea, totuși, principalul factor care contribuie la uzura rapidă a anvelopelor rămâne a fi stilul de condus al șoferului.

 

 

Recomandate:

Un alt sector al drumului Chișinău-Orhei-Bălți a fost dat în exploatare - Photo
Sociale
Un alt sector al drumului Chișinău-Orhei-Bălți a fost dat în exploatare

Administrația de Stat a Drumurilor (ASD) afirmă că încă un sector de drum al traseului R6 Chișinău-Orhei-Bălți (traseul care unește localitățile Ratuș, Bănești și Prepelița) a fost dat &ici

Inna
MAI a pregătit o listă de recomandări pentru a face față deconectărilor de energie electrică - Photo
Sociale
MAI a pregătit o listă de recomandări pentru a face față deconectărilor de energie electrică

La momentul actual, Republica Moldova se confruntă cu o serie de provocări majore în ceea ce ține de furnizarea energiei electrice. După ce ne-am confruntat cu mai multe probleme în trafic

Inna
Prețul benzinei și motorinei coborară sub pragul de 25 de lei! ANRE vine cu explicații - Photo
Sociale
Prețul benzinei și motorinei coborară sub pragul de 25 de lei! ANRE vine cu explicații

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică anunță că atestă în continuare o descreștere a cotațiilor Platts atât la benzină, cât și la motorină, fapt care se reflectă

Pavel
Vezi cum arată acest Porsche 911 Turbo care se laudă cu un parcurs de peste 1 milion de kilometri! - Photo
Noutăți
Vezi cum arată acest Porsche 911 Turbo care se laudă cu un parcurs de peste 1 milion de kilometri!

Angajații atelierului de tuning Apex Motorsport au povestit pe rețelele sale de socializare istorioara unui Porsche 911 Turbo deosebit. Proprietarul mașinii sport vine în mod regulat l

Pavel