Audi prezintă facelift-ul modelelor de performanță RS5 Coupe și RS5 Sportback!

De Pavel   |  11 Decembrie, 2019

Distribuie :

Cei de la Audi continuă să-și actualizeze gama de modele, iar de această dată lansează facelift-ul modelelelor RS5 Coupe și RS5 Sportback.

La aproape trei ani de la lansarea actualei generații, cele două vehicule de performanță primesc o serie de îmbunătățiri care vizează designul exterior și le fac să se diferențieze mai mult de modelul civil A5.

Prima care merită menționată este grila frontală. Aceasta a fost inspirată de la RS6 și RS7, având o lățime mai mare, iar bara față a fost respectiv regândită și acum prezintă guri de ventilare cu o formă la fel revizuită.

Opțional sunt disponibile blocurile optice față LED Matric și jante cu diametrul de 20 inch. Standard RS5 Coupe și RS5 Sportback vor fi livrate cu jante de 19 inch.

Cele două modele nemțești sunt disponibile și în două nuanțe noi de caroserie, care au primit numele Turbo Blue și Tango Red.

La capitolul interior, regăsim elemente care deja le-am văzut pe faceliftul gamei A5. În această ordine de idei, clienții se vor bucura de o nouă versiune a sistemului de infotainment cu ecran tactil cu diagonala de 10.1 inch și instrumentarul digital de bord cu diagonală de 12.3 inch, ce include o grafică specifică modelelor RS. Opțional poate fi comandat și un Head-up Display, care are la rândul său la fel pregătește o grafică specială RS.

Compartimentul tehnic este unicul care nu primește actualizări! Ambele modele păstrează aceeași unitate Bi-turbo TFSI de 2.9 litri volum de 450 de cai putere și 600 Nm între. Sprintul de la 0-100 km/h se realizează în 3.9 secunde, în timp ce viteza maximă este de 278 km/h.

Desigur, există și două moduri specifice de condus RS1 și RS2, prin care șoferul primește posibilitatea de a modifica setările pentru motor, suspensie, direcție și evacuare.

Comercializarea lui RS5 Coupe și RS5 Sportback vor începe în curând în numeroase pieți europene. Pe piața din Germania, actualizările vin fără modificări de prețuri, întrucât ambele modele vor costa în continuare de la 83.500 de euro.