Automobilele retro - tot mai scumpe. 8.500 de dolari a costat o Honda NSX, care a petrecut aproape 16 ani într-un râu!

De Inna   |  13 Martie, 2023

Distribuie :

Recent, un Honda/Acura NSX a fost vândut în SUA pentru un preț de 8.500 de dolari. Deși prețul ar părea unul mic, acesta este mai mult decât motivat. Automobilul a petrecut aproape 16 ani într-un râu!

Scafandrii au găsit automobilul încă în 2019, când aveau loc căutările unui vehicul implicat într-o infracțiune. Mai târziu s-a aflat că automobilul a fost furat încă în 2003, tot atunci autoritățile au presupus că acesta s-ar afla în râul Yadkin din Carolina de Nord. În pofida acestui fapt, autoritățile nu au întreprins niciun fel de măsuri de căutare. 

x
x
x

Când a fost găsit, în 2019, automobilul s-a aflat o perioadă în posesia unei companii care se ocupa de tractări. Mai târziu, modelul a fost vândut unui proprietar de "cimitir auto". Totuși, proprietarul a decis că nu va restaura modelul și a decis să-l vândă pentru o sumă de 6.000 de dolari. La scurt timp, un necunoscut a venit cu oferta de 8.500 de dolari, în pofida faptului că mașina este distrusă de timp și apă. Mai mult, vânzătorul susține că a existat și o concurență între cumpărători. 

x
x
x
x

Considerăm că ar fi de prisos să vorbim despre starea automobilului, din motiv că totul se poate vedea din imagini. Odometrul mașinii indică totuși un parcurs de aproape 63.000 km. Noul proprietar planifică să restaureze automobilul, indiferent de starea în care se află. Mai mult, acesta intenționează să obțină un ajutor și de la marca niponă: "Aceasta este o mașină emblematică pentru Honda și Acura… Sper cu adevărat că sunt interesați să ne ajute să facem asta", a declarat noul proprietar. Drept răspuns, un purtător de cuvânt al Acura a menționat: "Este păcat să cred că această mașină a fost pierdută de peste 20 de ani. Îl felicităm pe noul proprietar pentru că se va ocupa de restaurare și sperăm să vedem acest NSX înapoi pe drum într-o zi".