Autoritățile din Rusia au anulat revizia tehnică obligatorie, din cauza schemelor de corupție!

De Pavel   |  16 Iunie, 2021

Distribuie :

Deputații, poliția rutieră și organizațiile publice din Federația Rusă au căzut de acord să anuleze obligațiunea de perfectare a reviziei tehnice de către șoferi, din cauză că aceasta nu are o funcționalitate argumentată și doar duce la dezvoltarea schemelor de corupție.

Duma de stat a adoptat în a treia și ultima lectură un document care modifică Legea "cu privire la siguranța rutieră". În conformitate cu aceasta, șoferii nu mai trebuie să confirme acum trecerea unei inspecții tehnice pentru a obține o poliță de asigurare RCA.

Potrivit președintelui Comitetului Dumei de Stat de pe piața financiară, Anatoly Aksakov, o astfel de decizie a fost provocată de identificarea mai multor afaceri ilegale și scheme corupte, legate de perfectarea reviziei tehnice. 

Ideea renunțării la revizia tehnică, a fost susținută și de cei de la ministerul Afacerilor Interne. Oamenii legii au menționat că șoferii care sunt interesați de funcționalitatea mașinii lor vor efectua inspecția tehnică voluntar. În continuare, procedura va rămâne obligatorie doar pentru taxiuri, camioane, flote ale companiilor și transportul public.

Modificările votate vor intra în vigoare în data de 22 august 2021.