Bentley dezvăluie noul Continental GT Speed Convertible, cea mai performantă decapotabilă din gamă

De Sergiu   |  13 Aprilie, 2021

Distribuie :

Bentley lansează oficial noul Continental GT Speed Convertible, cel mai dinamic cabrio din portofoliul constructorului. Decapotabila își ia locul în gama de top Bentley alături de Continental GT Speed, dezvăluit luna trecută.

Generația a treia a lui Continental GT Speed Convertible este animat de o versiune îmbunătățită a renumitului propulsor W12 TSI de 6.0 litri volum. Motorul se laudă cu 650 CP, pentru un timp 0-100 km/h de 3.6 secunde și o viteză de top de 335 km/h. 

Propulsorul este asamblat manual la Crewe, fiind, din spusele constructorului, cel mai avansat motor cu 12 cilindri din lume. Atât unitatea motoare cât și transmisia au fsot recalibrate special pentru a se potrivi caracterului lui Speed. Setările specifice permit menținerea fluxului de putere pentru o perioadă mai lungă.

În modul Sport, cuplarea treptelor transmisiei are loc de două ori mai repede decât în modelul standard, o soluție ideală pentru un plus de caracter sportiv.

Decapotabila de top a fost dezvoltată și lucrată cu măiestrie în uzina modernă, neutră din punct de vedere a emisiilor de carbon, a celor de la Bentley.  Printre trăsăturile care se merită a fi menționate se numără șasiul care dispune de o tehnologie îmbunătățită, direcție integrală, diferențial controlat electronic și frâne carbon ceramice disponibile opțional.

Dotările permit atingerea unei agilități nemaipomenite, fără a afecta negativ senzația la volan. Spre exemplu, în modurile de rulare Bentley și Comfort resursele sunt distribuite relevant între roțile față și spate, iar în Sport output-ul este canalizat în special către puntea spate.

Sistemele de asistență lucrează neîncetat pentru oferirea unei senzații de condus speciale. Putem menționa la acest capitol suspensia pneumatică cu amortizoare adaptive și Bentley Dynamic Ride - sistemul anti-ruliu întâlnit și pe Bentayga. În cea mai fermă configurație, acesta poate distribui 1.300 Nm în doar 0.3 secunde, pentru a rezista forțelor care acționează asupra vehiculului la virare.

Tracțiunea integrală activă, controlul tracțiunii și distribuția cuplului au fost recalibrate în toate modurile de conducere pentru a oferi o schimbare de caracter vizibilă față de un Continental GT Convertible standard.

Aspectul modelului este detaliat și de jantele unice de 22 inci, inscripții ”Speed” pe praguri și exterior și accente întunecate.

Plafonul textil poate fi retractat în doar 19 secunde, la viteze de până la 50 km/h. Materialul din care este confecționat acesta poate veni în șapte nuanțe exterioare, iar interiorul tocmai în opt culori. Plafonul, cu îmbunătățirile sistemului de etanșare și tratamentele acustice, contribuie la o reducere cu trei decibeli a nivelurilor  de zgomot la viteze de croazieră comparativ cu predecesorul său. 

Interiorul inspiră rafinament, volanul este finisat în Alcantara, iar tapiseria combină elemente de piele și Alcantara. Clienții pot alege dintre 15 nuanțe principale și 11 secundare pentru a-și decora interiorul după bunul plac. Furnirul Piano Black vine standard în Speed, cu opțiuni ca Crown Cut, Dark Stain Burr Walnut și Dark Fiddleback Eucalyptus oferite fără costuri suplimentare. Alte trei opțiuni unice sunt disponibile. Scaunele sunt prevăzute și cu un încălzitor pentru gât, optimizând eficiența și fluxul de aer în jurul tetierelor reglabile electric. Volanul și cotiera dispun, de asemenea, de funcții de încălzire.

 

x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x

 

Recomandate:

Noile Moskvich-uri produse la uzina Renault vor fi folosite pentru taxi și carsharing - Photo
Noutăți
Noile Moskvich-uri produse la uzina Renault vor fi folosite pentru taxi și carsharing

Viceprimarul Moscovei răspunzător pentru transport și dezvoltarea infrastructurii de transport rutier, Maxim Liksutov, a declarat într-un interviu că fosta fabrică Renault, naționaliza

Pavel
Benzina mâine se scumpește din nou, în timp ce motorina se ieftinește cu doar 1 ban - Photo
Sociale
Benzina mâine se scumpește din nou, în timp ce motorina se ieftinește cu doar 1 ban

ANRE publică noile prețuri plafon pentru principalele tipuri de carburanți. Din păcate, nici astăzi șoferii nu au parte de mult așteptatele ieftiniri.Astfel, mâine 18 mai, benzina va costa c

Pavel
În luna aprilie, în cel mai mare oraș din China, nu a fost vândută nici o mașină! - Photo
Noutăți
În luna aprilie, în cel mai mare oraș din China, nu a fost vândută nici o mașină!

Pe parcursul lunii aprilie, în Shanghai a fost stabilit un nou record. În cel mai populat oraș din China, care numără 26 de milioane de locuitori, nu a fost vândută nici o mașin

Pavel
Maserati a confirmat numele pentru noua decapotabilă MC20! - Photo
Noutăți
Maserati a confirmat numele pentru noua decapotabilă MC20!

Recent, italienii au publicat câteva imagini cu cerul, făcând aluzii la noua decapotabilă. Potrivit ultimilor informații, aluzia a fost la locul ei. Constructorul italian de autom

Inna
Șoferul unui BMW s-a pomenit cu mașina într-un stâlp după ce a încercat să-și prindă telefonul! - Photo
Accidente
Șoferul unui BMW s-a pomenit cu mașina într-un stâlp după ce a încercat să-și prindă telefonul!

Un accident bizar a fost înregistrat la Tiraspol. Șoferul unui BMW Seria 3 s-a izbit violent într-un stâlp, iar polițiștii ajunși la fața locului au rămas uimiți când au a

Pavel