Bertone Jaguar B99 GT Concept

De AutoExpert   |  18 Martie, 2011

Distribuie :

Bertone Jaguar B99 GT Concept

În cadrul Salonului Auto de la Geneva, cei de la Jaguar au prezentat conceptul Bertone B99, şi versiunea Racing a aceluiaşi model, acum putem să o admirăm în toată splendoarea sa, şi să vă oferim mai multe detalii.

Conceptul B99 este produsul unuia dintre cele mai vechi studio-uri de design din lume și anume -  Bertone, şi acest model vine drept unul aniversar, numele căruia vine de la inițialele Bertone și aniversarea de 99 de ani a companiei. Spre deosebire de modelul sedan, GT are caroseria mai lată, de 2,5m, datorită aripilor extinse şi arcurilor roţilor, maşina a fost coborâtă cu 100mm, rezultând o gardă la sol de 50mm. La capitolul aerodunamică s-a lucrat la fel de bine, a fost adăugat un spoiler pe faţă, un spoiler bi-nivelar pe spate, şasiu plat şi spoilere laterale care conţin țevi de eşapament.


Interiorul a fost complet golit, nimic nu mai aminteşte acum de luxul pe care îl oferă sedanul B99. În schimb constructorii s-au axat mai mult pe securitatea piloților aflaţi în habitaclul maşinii. Designul maşinii în general este caracterizat de linii fluorescente în contrast cu nuanţele de argintiu ale caroseriei din fibră de carbon. Sistemul de propulsie pentru Gt este de tip modular hybrid, care dispune de două motoare electrice supraalimentate marcă Lucchi, acestea permit un sistem de tracțiune integrală şi o putere totală de 725kW sau 980 cp.