Bine de știut! Iată ce se întâmplă dacă ești accidentat de un șofer fără RCA

De Inna   |  12 Septembrie, 2023

Distribuie :

Șoferii care au fost accidentați de către o persoană care nu deține poliță de asigurare sau de o persoană care părăsește locul accidentului și nu poate fi identificată, pot beneficia de compensație în calitate de păgubit. În această ordine de idei, Comisia Națională a Pieței Financiare a publicat câteva sfaturi. 

Dacă vinovatul de accident nu posedă poliță RCA sau a părăsit locul accidentului și ulterior nu poate fi identificat, plata se face din Fondul de protecție a victimelor străzii, creat pentru a achita compensații victimelor care nu se fac vinovate de accident. Pentru a obține compensația, este nevoie de adresat la Biroul Național al Asigurătorilor de Autovehicule.

În acest context, Comisia Națională a Pieței Financiare atenționează despre existența a cel puțin trei tipuri de polițe de asigurare auto: RCA, Carte Verde și CASCO. Fiecare dintre acestea are un specific diferit. RCA este o poliță de asigurare obligatorie cu valabilitate pe teritoriul țării și acoperă daunele cauzate de persoana care se face vinovată de producerea accidentului. Între timp, Carte Verde reprezintă o poliță de asigurare obligatorie pentru participanții la traficul internațional și, la fel, acoperă daunele cauzate de persoana care se face vinovată de producerea accidentului. Iar CASCO este o poliță de asigurară adițională, care acoperă daunele provocate propriului automobil.