BMW va investi 1 miliard de euro într-o fabrică producătoare de propulsoare electrice din Austria

De Inna   |  22 Iunie, 2022

Distribuie :

Constructorul bavarez de automobile a anunțat că va investi circa 1 miliard de euro până în 2030, într-o fabrică producătoare de propulsoare electrice din Austria. Propulsoarele care vor fi produse la acea fabrică, vor fi montate pe viitoarea generație de modele electrice a producătorului german.

Uzina este în orașul Steyr și funcționează de peste 40 de ani, tot acolo sunt produse motoarele pentru modelele BMW. Unul din două modele ale Grupului BMW la nivel global sunt echipate cu motoare produse la această uzină.

Pentru modernizarea uzinei, urmează să fie construită o hală cu două etaje, care va acomoda două linii de asamblare pentru propulsoarele electrice și pentru transmisii. Apropo, la aceeași uzină vor fi produse și componente electronice cu tehnologie asemănătoare cu cea văzută în camere curate.

x
x
x
x
x
x
x
x
x
x

Pe lângă asta, va fi construită și o clădire nouă cu scopul extinderii zonelor logistice. În această ordine de idei, suprafața va crește cu 60.000 metri pătrați. Valoarea acestei investiții atinge circa 710.000 milioane de euro. Restul sumei urmează să fie direcționată pentru producția propulsoarelor electrice, care vor fi instalate pe următoarea generație BMW. 

 

Uzina din Austria va produce 600.000 de motoare în fiecare an și va menține, cel puțin până în 2030, producția de motoare convenționale.