Cadillac XT4 a învățat să-și recunoască proprietarii la față

De Pavel   |  18 Septembrie, 2020

Distribuie :

SUV-ul compact Cadillac XT4 se pregătește pentru o nouă actualizare în China,care va implica o serie de tehnologii noi. Printre acestea se numără sistemul de recunoaștere facială Face ID, datorită căruia mașina va putea recunoaște proprietarul la față.

În cadrul companiei, noua caracteristică este descrisă ca fiind "cel mai modern sistem de acces fără cheie " și se menționează că acesta va putea funcționa în orice moment al zilei și pe orice anotimp. 

Sistemul utilizează o cameră dublă cu infraroșu cu iluminare adaptivă încorporată în montantul central al caroseriei. Când proprietarul se apropie de mașină, sistemul captează un semnal de la telefonul mobil prin Bluetooth și "se trezește", după care scanează fața, apoi deschide ușile și permite pornirea motorului fără cheie.

Din motive de siguranță, noul sistem este dotat cu caracteristici suplimentare și permitedeblocarea mașinii prin amprentă sau parolă. Sistemul poate include opt profile, inclusiv un profil de administrator, care poate permite accesul la încă șapte useri.

Instalarea sistemului pe Cadillac XT4 în China îi va costa pe doritori 10.000 de yuani, sau circa 1.480 de dolari SUA.