Cândva visai la el? Află cât costă achiziția și întreținerea unui Hummer în Moldova în 2021

De Pavel   |  30 Noiembrie, 2021

Distribuie :

Când a apărut pe străzile din Moldova, majoritatea îl priveau ca pe o mașină impresionantă, de vis, pe care probabilitatea de a o avea în garaj vreodată se părea egală cu zero. Dar te-ai întrebat vreodată cât te costă un Hummer în 2021 în Moldova?

Ei bine, în prezent, pe cea mai mare platformă online de vânzări auto din țară găsim opt exemplare, dintre care șase înmatriculate în Moldova. Toate de model H3. Cel mai ieftin Hummer cu plăcuțe moldovenești se vinde cu 15.000 de euro, iar cel mai scump 17.500 euro, un preț deloc cosmic și foarte mic aș spune, pentru senzațiile și exclusivitatea pe care ți-o oferă.

Ei bine să o cumperi e una, însă cât te costă întreținerea? Am căutat prețurile pentru piese a unui Hummer H3 și iată ce am găsit. 

Deoarece practic toate exemplare scoase la noi de vânzare sunt echipate cu benzinarul de 3.7 litri volum, am luat în calcul consumabilele anume pentru acest propulsor. Așadar, fiecare schimb de ulei al acest motor implică 5.6 litri de ulei 5W30. Pe forumurile proprietarilor de Hummer, am aflat că cel mai folosit este Motul 8100 Eco-clean. Așadar, 6 litri de acest ulei ne vor costa 1.528 de lei, unde mai adaugi filtrul de ulei original la preț de 357 lei și filtrul de aer - 406 lei (Blue Print).

Alte piese care cel mai des sunt schimbate sunt cele de la sistemul de frânare. Aici, discurile din față au un preț de 774 lei (Blue Print), iar cele din spate de 588 lei bucata. Plăcuțele sunt au și ele un cost accesibil, față - 1.188 lei, spate - 679 lei, ambele seturi produse de producătorul Blue Print.

Și pe final să vorbim de suspensie. Cea care a fost proiectată să nu creeze probleme în off-road și să se descurce cu aproape orice denivelare pe teren accidentat. Aici amortizoarele față vor costa 1.465 lei bucata (KYB), iar cele din spate pot fi procurate doar originale la comandă cu 2.956 lei fiecare. 

Astea fiind spuse și calculate, vrem să vă întrebăm dacă vă par scumpe prețurile și dacă ați fi gata să vă cumpărați un SUV al visurilor de cândva, cu un consum mediu real care se apropie de 25 litri/100 km parcurși! Răspunsurile le așteptăm în comentarii

Recomandate:

Nissan intenționează să lanseze un model dotat cu baterii solide în 2028 - Photo
Noutăți
Nissan intenționează să lanseze un model dotat cu baterii solide în 2028

În 2028, niponii de la Nissan intenționează să lanseze un model echipat cu baterii în stare solidă. În acest mod, constructorul nipon vrea să facă pasul spre o baterie litiu-ion

Inna