Ce mai inventează moldovenii pentru a eschiva de amenzi

De Redactor AE   |  20 Mai, 2015

Distribuie :

De când traficul rutier din Capitală este sub supraveghere video, mai mulți șoferi încearcă să-și ascundă plăcuțele de înamtriculare prin diferite metode, mai ingenioase sau mai puțin ingenioase, dar asta nu-i scapă de amenzi și contravenții.

În această categorie intră și șoferul microbuzului Ford Tranzit din imaginea de mai sus, care a fost expediată pe adresa redacției de către un cititor al portalului Autoexpert.md.

Pentru a nu apărea în vizorul camerelor de supraveghere și pentru a nu primi amenzi la adresa de domiciliu, ultimul și-a mâzgâlit în adevăratul sens al cuvântului numărul de pe plăcuța de înmatriculare.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Național de Patrulare, Tamara Procopii, șoferul microbuzului Ford Tranzit din imagini, este pasibil de o pedeapsă cu o amendă în mărime de 200 de lei și 2 puncte de penalizare conform art. 230 alin. 1 al Codului Contravențional.

În acest sens reprezentanții INP au precizat că vor înregistra acest caz și vor sesiza în acest sens Centrul Unic de Monitorizare a Trafiicului Rutier pentru a fi inițiată procedura de documentare.

Procopii a mai declarat pentru Autoexpert.md că de la începutul anului 2015 au fost pornite 378 de procese verbale cu privire la contravenții pentru numere de înmatriculare indescifrabile, iar în perioada analogă al anului trecut au fost inițiate 594 de procese verbale.

text: Vadim Ungureanu